Moški pločevino zvijajo, ženske praskajo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mesec dni potem, ko je EU uvedla direktivo, da zavarovalnice cene premij zavarovalnih polic ne odrejajo glede na spol uporabnika, je britansko podjetje Diamond Car Insurance objavilo raziskavo, v katero so zajeli 400.000 prometnih nesreč v zadnjih petih letih.
Oglej si celoten članek

V raziskavi so nesporno ugotovili, da so moški pogosteje udeleženi v prometnih nesrečah s trkom pri višjih hitrostih in z večjimi gmotnimi posledicami ter v nesrečah, v katerih so vpleteni pešce.

Ženske na drugi strani svoje ali tuje vozilo pogosteje poškodujejo pri parkiranju in pri nizkih hitrostih. Nežnejši spol tako najpogosteje v drugo vozilo trči ob vzvratni vožnji, voznice se pogosto zaletijo v zid ali pa prometno nesrečo povzročijo ob vključevanju iz stranske na glavno cesto.

Moški so tudi "specialisti" za verižna trčenja, izlete s ceste, trčenja v fiksne predmete ali trke s pešci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.