Mondeo bo bolj "šik"

Foto: Žurnal24 Mondeo bo še največ pridobil pod motornim pokrovom.
Največji Fordov model mondeo bo v naslednje modelno leto stopil nekoliko prenovljen.
Oglej si celoten članek

Poudarek je na "nekoliko", saj je pravih vidnih sprememb bolj malo, malce bolj poudarjen je sprednji odbijač s kromirano masko pokrova, prednja svetila so dobila podobnosti z novim focusom, LED dnevne luči bodo sestavni del oprem titanium in titanium X. V LED svetlobi svetijo tudi zadnje luči.

Kakšne so spremembe v notranjosti, še ni znano, ve se le, da bo izkoristil nekatere Volvove sladkorčke, dokler je švedski proizvajalec še pod okriljem Forda. Tako naj bi mondeo dobil BLIS sistem za opozorilo pred vozili v mrtvem kotu.

Foto: Žurnal24

 

Bolj konkretno prenovo bo mondeo doživel pod pokrovom. Za pogon bo namreč odslej skrbela Ecoboost generacija bencinskih motorjev z neposrednim polnjenjem. V prvi vrsti bo to dvolitraš s 147 kW in 300 Nm navora, ki bo precej varčnejši in ekološko bolj sprejemljiv od Volvovega 2,5 motorja. Verjetno si bo mogoče omisliti tudi novi 1,6 litrski motor z neposrednim vbrizgom.

Na strani dizlov pa bodo na voljo trije dvolitrski agregati s po 83 kW, 101 kW in 118 kW.  2,2-litrski dizel bo imel na zalogi 132 kW. Kot opcija bo na seznamu opreme menjalnik z dvojno sklopko powershitf.

Po nekaterih informacijah naj bi se prenovljeni mondeo na ogled pokazal že v Ženevi, tako da bi se proizvodnja pričela sredi leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.