Mnogi vozniki to storijo takoj, ko se usedejo v avto, v Nemčiji je strogo prepovedano

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mnogi vozniki se v obdobju, ko nastopijo bolj mrzla jutra, odločijo uporabiti prijem, ki je v Nemčiji prepovedan. Zanj je predvidena tudi globa.
Oglej si celoten članek

Ko temperature padajo in se začne obdobje hladnejšega vremena, se vozniki vse pogosteje soočajo z izzivi, kot je strganje zaledenelih stekel navsezgodaj zjutraj. Mnogi v teh trenutkih instinktivno vklopijo ogrevanje v avtu, da bi hitreje ogreli vozilo in odmrznili stekla. 

Nemška zakonodaja prav to prepoveduje. Tudi če se znajdete v daljšem prometnem zastoju ali stojite na parkirišču, mora ogrevanje avtomobila ostati izklopljeno, piše Fenix Magazine. Ta zahteva je urejena v nemškem zakonu o cestnem prometu pod naslovom  "Varstvo okolja, prepoved vožnje ob nedeljah in praznikih", kjer je navedeno, da je treba zmanjšati hrup in emisije izpušnih plinov. Prepovedano je tudi delovanje motorja v mirovanju.

Ob neupoštevanju pravil je kazen 80 evrov, poročajo nemški mediji. Pravilo velja tudi na zasebni lastnini, kjer mnogi morda mislijo, da so izvzeti iz teh pravil. V skladu z državnim zakonom o nadzoru emisij je vsako nepotrebno delovanje motorja prepovedano, ne glede na to, kje avtomobil je.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 10:25 28. Oktober 2024.

    Kaj pa vsa tista službena vozila,ki tako ali drugače nadzirajo promet in se v njih cele dneve in noči grejejo …

  • 10:21 28. Oktober 2024.

    "Ta zahteva je urejena v nemškem zakonu o cestnem prometu pod naslovom ""Varstvo okolja, prepoved vožnje ob nedeljah in praznikih"", …

  • 09:26 28. Oktober 2024.

    Ni bolj tupih ljudi od Švabov! Četudi ti uspe lepo postrgati led, bodo šipe takoj zadihane in vidljivost nula! Posledično …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.