Mercuryja ni več

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V Fordovi tovarni St. Thomas v Ontariu so v torek proizvedli zadnji model znamke Mercury, s čimer je ta legendarna ameriška znamka tudi uradno ugasnila.
Oglej si celoten članek

Zadnji proizvedeni mercury je bil model grand marquis, ki so ga v tovarni v St. Thomasu izdelovali zadnjih 25 let. Ford Motor Co. je že v začetku junija preteklega leta uradno potrdil, da bo ugasnil znamko Mercury. Novica ni bila presenečenje, saj je bila to pereča tema, o kateri se je zadnje čase veliko pisalo. Od leta 1938 naprej so v ZDA prodali več kot 21 milijonov mercuryjev, v letu 2009 pa zgolj 92.299. Nič bolje ni bilo preteklo leto, ko so Američani pokupili 93.195 avtomobilov znamke Mercury.

Približuje se 1. krog tekmovanja druge sezone Najbolj varčnega voznika. Prva nagrada je opel astra ecoFLEX! Prijavite se lahko tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.