Mercedes umika s trga kar dva velika SUV-ja

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Iz Stuttgarta prihaja za današnji čas že kar nenavadna novica. Ne sicer to, da bo Mercedes-Benz ukinil dva avtomobila, ampak, da sta oba iz priljubljenega segmenta SUV-jev.
Oglej si celoten članek

Nemški Handelsblatta poroča, da je od virov, ki so blizu uprave, mogoče izvedeti, da ukinitev grozi mercedes-benzoma GLC-coupé in GLE-coupé. Mnenja članov uprave so pri tem zelo deljena, saj nekateri zagovarjajo ukinitev obeh SUV-kupejev, drugi ukinitev enega ali drugega, tretji pa se zavzemajo za zlitje obeh modelov v enega.

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz GLE coupe

Vzrok za takšno razmišljanje je v dejstvu, da se je ponudba modelov pri Mereceds-Benzu v zadnjih letih precej povečala, zato bi jo radi malce optimizirali tudi z ukinitvijo modelov, ki nimajo velikega deleža v prodaji. V prodaji mercedes-benzov GLC in GLE namreč kupejevski različici dosegata le 10 do 15 odstotkov.

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz CLE

Glede na to, da so avtomobilski proizvajalci v zadnjem času prisiljeni varčevati na vseh straneh, bi bila novica o ukinitvi obeh SUV-kupejev  povsem v duhu trenutnega dogajanja. Verjetno bi bila za njiju najboljša rešitev, da ju združijo v skupni model, tako kot so kupejevski različici mercedes-benzov razreda C in E združili v mercedes-benz CLE.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:37 1. Oktober 2024.

    Nobene škode!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.