Mercedes predstavlja razred X

Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz Foto: Mercedec-Benz
Aprila leta 2015 je javnost izvedela, da sta koncern Renault-Nissan in nemški Daimler AG sklenila razširiti sodelovanje tudi v segment poltovornjakov, oziroma pic-up vozill. Rezultat je mercedes-benz razred X, ki si številne komponente deli z uveljavljenim Nissanovim poltovornkaom NP300 navara, pri čemer oblika, tako zunanja kot notranja, ostaja tipična Mercedesova.
Oglej si celoten članek

Mercedes je lani oktobra v Stockholmu predstavil konceptni razred X concept, danes pa je pred nami že serijski izdelek Mercedes razreda X. Na prvi pogled ni nič kaj podoben navari, saj ima popolnoma drugačen prednji del s tipično Mercedesovo masko, led žarometi in samosvojimi odbijači. Enako velja za potovalno kabino, kjer se še bolj oddaljuje od Nissanovega modela. Omeniti je treba trikraki multifunkcijski volan ter večpredstavnostni sistem z 8,4-palčnim zaslonom, v usnje oblečeno armaturno ploščo …

Premium izdelek

Pri Mercedesu so že pred časom obljubili, da bo razred X premium izdelek, zato je pričakovati, da bo tudi cenovno umeščen višje, za kupce pa se bo na trgu boril predvsem z VW amarokom.

Na začetku bosta na izbiro dve različici s štirivaljnimi motorji, in sicer X 220 d z 2,3-litrskim turbodizelskim motorjem s 120 kilovatov moči (163 KM) in X 250 d z biturbo dizelskim motorjem s 140 kilovatov moči (190 KM). Odvisno od izbranega motorja se moč na kolesa prenaša s pomočjo ročnega šeststopenjskega menjalnika oziroma sedemstopenjskega samodejnega menjalnika. Standardno je pogon na zadnji kolesi, opcijsko pa na vsa štiri kolesa. Šestvaljni motor prihaja leta 2018.

Vozilo v dolžino meri 5,34 metra, širok je 1,92 metra in visok 1,82 metra. Nosilnost je 1042 kilogramov, vozilo lahko vleče maso do 3,5 tone. Pri Mercedesu navajajo, da bo razred X dostopen v treh različicah (pure, progressive in lifestyle različica power). Kupci bodo lahko do X-a prišli meseca novembra, cene v Nemčiji pa se začnejo pri 37.294 evrih za različico 220 d (pure) z ročnim šeststopenjskim menjalnikom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.