Maturant izdelal električnega fička

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Električni fičko zmore na elektriko prevoziti 20 kilometrov poti pri 50 km/h.
Oglej si celoten članek

Za predelavo slavnega fička v e-fička je poskrbel 19-letni Hrvat Renato Mršić iz zaselka Žgaljič na otoku Krku.

V predelavo je vložil več kot 2.000 ur dela, z družinsko pomočjo pa je za stroške odštel 2.000 evrov.

"Pet mesecev sem se zbujal ob 6. uri, odhajal v Elektroindustrijsko šolo na Rijeko, se vrašal domov ob 16. uri, ter delal pozno v noč. To je moj hobi in moja strast," pravi 19-letnik, ki je električni avtomobil izdelal v okviru maturantske naloge.

Dobil je petico in dve zlati medalji

Foto: Pixsell E-fičo "Po tem, ko sem na televiziji gledal oddajo o podobnih predelavah, sem iz radovednosti poizkusil tudi sam. Profesor mi je kasneje predlagal, naj to naredim za maturantsko nalogo. Mislim, da ni pričakoval, da bo avto v voznem stanju. Bil je navdušen in dobil sem petico," pravi maturant.

Veliki trud v predelavo 37 let starega fička je bil nagrajen tudi z dvema zlatima kolajnama; za predstavitev na sejmu mladih inovatorjev INOVA-MLADI v Zagrebu in na sejmu v Bakru.

"Vedno je bil v garaži. Rad je pomagal, se učil o motorjih. Tudi danes skupaj v družinskem servisu skrbiva za vzdrževanje pogonskih motorjev plovil in avtomobilov," pravi oče mladeniča in dodaja, da je Renato po ulici že pri osmih letih vozil avtomobil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 02:35 8. Oktober 2013.

    24ur polnenja za 20km? hahaha

  • 20:17 6. Oktober 2013.

    Bravo mali, take rabimo.

  • 13:35 6. Oktober 2013.

    Vse super, samo naj se prosim za boga milega znebi tega wannabe šminkerskega uhana in se prične dokazovati po tem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.