Koncept, ki levu prinaša novo grivo

Foto: Žurnal24 Koncept pri Peugeotu označujejo za laboratorij prihajajočih tehnologij. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Peugeot bo oktobra v Parizu predstavil koncept RC hybrid, po katerem se bodo oblikovno zgledovali vsi naslednji hišni modeli.
Oglej si celoten članek

Čeprav so Francozi skopi z besedilom glede štirivratnega štirisedežnega kupeja, pa je mogoče iz fotografij napovedati, da koncept uvaja kar nekaj sprememb v dosedanje oblikovanje "levčkov".

Predvsem spredaj dosedanjo visoko masko z velikimi odprtinami pri konceptu nadomešča bolj k tlem potisnjen in skrbno oblikovan motorni pokrov, na katerem kraljuje velik hišni znak. Linija se z motornega pokrova v loku dviguje in znova spušča proti zadnjemu delu vozila, kar doda svoje k opaznosti koncepta.

Napredni pogon
RC hybrid ne bo ostal le pri zunanjosti, saj bo vanj vgrajena napredna zelena tehnologija v obliki hibridnega pogona, ki bo lahko deloval zgolj na elektriko ali pa v kombiniranem režimu elektrika – bencin. Po zagotovilih Peugeota bo končna moč dosegala celo do 230 kW (313 KM), obenem pa bi avtomobil na cesti izpuščal le 109 g/km ogljikovega dioksida.

Oblike koncepta RC bosta verjetno najprej povzela že naslednika modelov 407 in 607, ki sta napovedana za leti 2010 in 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.