Gran turismo pelje po novi poti

Foto: Žurnal24 O cenah zaenkrat še ni uradnih podatkov, brez dvoma pa se bodo začele nad 50 tis Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Gran turismo serije 5 je tudi uradno zapeljal na cesto. BMW je vanj vgradil najnovejše, kar premore münchenska tehnološka zakladnica.
Oglej si celoten članek

Kombilimuzinski zadek se odpira na dva načina – le del vrat za manjše predmete ali s steklom vred za večje. © BMW

 
Podvozje naj bi ponujalo izvrstno zmes zmogljivosti in udobja, zadnja prema je serijsko na zračnih blazinah, za doplačilo je tukaj Active Steering, ki zavija tudi zadnji par koles. Celotno podvozje je seveda lahko tudi nastavljivo (Adaptive Drive), kot zahtevajo okoliščine ali trenutno počutje voznika. Standarden Dynamic Drive Control pa prilagaja delovanje motorja in menjalnika trenutnim zahtevam.

Menjalnik je vedno avtomatični osemstopenjski, motorji pa so trije: 535i dvojni turbo V6 motor ponuja 225 kW (306 KM), dva valja več ima 550i, ki ima na zalogi 300 kW (407 KM). Dizelske barve pa brani 530d s 180 kW (245 KM). Vsi trije motorji izpolnjujejo Euro5 zahteve, dizelski model zmore 240 km/h, ostala dva elektronsko omejenih 250 km/h.

Notranjost ne odstopa od zadnjih tovarniških stvaritev. Kar pa je lahko le pohvala. © BMW

 
V avtomobilu serijsko ali pa proti doplačilu najdemo še vse najnaprednejše pripomočke: BMW ConnectedDrive (high beam assist, lane departure warning, BMW night vision, Side view, Top view, pomožna kamera ...). Na voljo je tudi internet (BMW online), seznam dodatne opreme pa med drugim predvideva štiriobmočno klimatsko napravo, navigacijo z 80 Gb prostora, HUD, panoramsko steklo ...
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.