Fiesta ostaja fiesta

Foto: Žurnal24 Fiesta pelje Fordov kinetični dizajn stopnico višje.
Ford bo v Ženevi predstavil novo generacijo fieste, ki bo zgrajena na osnovi odmevnega koncepta verve.
Oglej si celoten članek

Šele s tovarnino uradno objavo je postalo jasno, da Ford ne bo spreminjal uveljavljenega imena in bo še naprej ostal pri fiesti, ki se je od leta 1976 do danes v petih različnih generacijah prodala že v več kot deset milijonih primerkov in je tudi danes eden od najbolj prodajanih avtomobilov v svojem razredu.

Nova fiesta bo precej vestno sledila oblikam koncepta verve, ki je bil predstavljen lanskega septembra v Frankfurtu. Od njega se bo razlikovala le po nekoliko spremenjenih lučeh in nekaterih drugih podrobnostih. Tudi notranjost po dosedanjih fotografijah sodeč ostaja precej podobna kot v vervu. Na voljo bo s tremi ali petimi vrati.

Notranjost ostaja ista kot v konceptu, kar pa nikakor ni slabo. © Ford

 
Avtomobil bo postavljen na isto platformo kot mazda2, poganjalo ga bo šest motorjev. 1,25-litrska bencinarja ponujata po 44 in 50 kW (60 in 80 KM), 1,4-litrski pa 67 kW (91 KM). Povsem nov je 1,6-litrski agregat Ti-VCT s 85 kW (115 KM) s spremenljivim krmiljenjem ventilov. Dizla bosta dva, 1,4-litrski 50 kW (68 KM) in 1,6-litrski 66 kW (90 KM).

Proizvodnja se bo začela jeseni, najprej v matični tovarni v nemškem Kölnu, stroje bodo nato zagnali še v Španiji. Fiesto naj bi pozneje izdelovali tudi za azijski in ameriški trg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.