Fiat s 'krstom' ukinil sivo barvo svojih avtov

Foto: Fiat
Foto: Fiat
Pri Fiatu pravijo, da izhajajo iz izročila italijanskega življenja, ki je barvito in v njem ni prostora za sivino.
Oglej si celoten članek

Svojo odločitev, da ne bodo več izdelovali sivih avtomobilov. so sporočili v videu, v katerem so svoj novi izdelek, sivi fiat 600e, v katerem je sedel njihov direktor Olivier Francis, sredi barvitega italijanskega trga potopili v velik lonec oranžne barve. Simbolično prebarvanje fiata 600e se je zgodilo na najdaljši dan leta, poletni solsticij 21. junija.

Foto: Fiat fiat 600e

Francis je sicer priznal, da odločitev ni bila preprosta, saj je siva barva med kupci avtomobilov med najbolj priljubljenimi, kar potrdi tudi pogled na povprečno parkirišče. Pred italijansko znamko je torej pomembna misija, da ljudi prepričajo, da njihov avtomobilski svet ni nujno siv.

Fat 600e, ki so ga potopili v oranžno barvo, je sicer Fiatov novi izdelek, ki bo v začetku julija nasledil tako fiat 500L kot fiat 500X. Tako kot predhodnika, si bo osnovne karoserijske linije v povečani izvedbi delil s fiatom 500, platforma pa bo enaka, kot jo ima jeep avenger, torej z oznako e-CPM2. Ta je sicer v osnovi izdelana za električne avtomobile, omogoča pa tudi vgradnjo bencinskega motorja, s katerim bo fiat 600 na nekaterih trgih tudi na voljo.

dezurni@styria-media.si

Foto: Fiat fiat 600e

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.