Euro NCAP vsi dobro preživeli

Foto: Euro NCAP Euro NCAP test Foto: Euro NCAP Euro NCAP test Foto: Euro NCAP Euro NCAP test Foto: Euro NCAP Euro NCAP test Foto: Euro NCAP Euro NCAP test Foto: Euro NCAP Euro NCAP test Foto: Euro NCAP Euro NCAP test Foto: Euro NCAP Euro NCAP test Foto: Euro NCAP Euro NCAP test Foto: Euro NCAP Euro NCAP test
Euro NCAP je objavil še zadnji paket rezultatov glede varnosti novih avtomobilov, med njima tudi dvema baterijskima. Oba sta se izkazala.
Oglej si celoten članek

Hibridni audi A3 sportback e-tron in manjši terenec jeep renegade sta si prislužila vseh pet zvezdic, saj ju odlikuje celovita aktivna in pasivna varnostna zasnova, vključno z opcijskim sistemom za samodejno zaviranje.

Testirali so tudi kio soul in sicer v dveh različicah, običajni in električni. Pri prvi gre za medgeneracijsko prenovo in poskus izboljšanja stanja, ki ga je dosegla predhodnica. Preizkuševalci so ji namenili solidne štiri zvezdice, najbolj jo je "tepla" slaba zaščita v primeru bočnega trka. Zanimivo se je nova električna različica soula izkazala bolje in odrasle potnike ščiti celo bolj zanesljivo od prej omenjenega audija. Vseeno je soul EV dosegel štiri zvezdice, saj je precej slabši pri zaščiti pešcev in pri aktivnih asistenčnih pomagalih.

BMW zna s pešci

Posebno pohvalo si je prislužil BMW za svoj sistem aktivne varnosti za pešce. Sistem, ki je del paketa aktivnega opozarjanja in zaviranja city AEB, je na voljo pri seriji 2, električnem i3 in miniju. Sisem deluje s pomočjo kamere v vzvratnem ogledalu, ki med hitrostmi 10 in 60 km/h opozori voznika, ko se avto nevarno približa pešcu. Če voznik ne reagira pravočasno, prične avtomobil samodejno zavirati. Tovrstni sistemi naj bi bil po BMW-jevi študiji sposoben povsen preprečiti desetino vseh nesreč, v katerih so udeleženi pešci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:18 11. December 2014.

    Očitno ni heca z električarji, saj so prav tako varni ali pa še bolj kot njihovi normalni sorodniki. In to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.