E-tron najbližje seriji doslej

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Audi je v Detroitu prikazal tretjo, najmanjšo različico koncepta športnega električnega avtomobila e-tron.
Oglej si celoten članek

Po nekaterih informacijah naj bi Audi resno razmišljal o serijski proizvodnji malega kupeja na osnovi prikazanega koncepta, ki bi mu nadeli ime R4 in bi bil še manjši od TT-ja.

E-tron Detroit Concept Car, kot je uradno ime koncepta, je sicer povsem električno gnano vozilo, serijska različica pa bi ponujala obe možnosti, električni in običajni pogon.

E-tron poganjata dva elektromotorja, vsak po eno zadnje kolo. Skupaj zmoreta 150 kW moči (204 KM). Gre za najlažji e-tron doslej, saj tehta le 1300 kilogramov. Pospešek od nič do sto je okoli šest sekund, z enim polnjenjem pa ima doseg okoli 250 km. Nato ga je treba priklopiti na vtičnico, v primeru 220-voltne bo polnenje trajalo 11 ur. Audi naj bi serijsko različico ponudil leta 2012. Nemški proizvajalec je tudi naznanil, da bo ime e-tron odslej znotraj znamke označevalo posebno kategorijo električnih vozil, podobno kot quattro za štirikolesni pogon.

Prvi e-tron, ki naj bi napovedoval naslednjega R8, je bil predstavljen lani v Frankfurtu, nekoliko spremenjena različica pa še v Los Angelesu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.