Do 100 km/h brez šuma

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Hyundai sonata Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Tudi Hyundai sledi velikim proizvajalcem, ki v svojo ponudbo uvajajo hibridna vozila. Začeli so s sonato, ki je za zdaj na voljo le ameriškim kupcem.
Oglej si celoten članek

V New Yorku predstavljena hibridna sonata ima vgrajen elektromotor, ki doda 30 kW moči, do hitrosti 100 km/h pa lahko sonata vozi zgolj na električni pogon.

Kombinirana moč štirivaljnega bencinskega in elektromotorja je sicer 153 kW (209 KM). Bencinski 2,4-litrski motor ima tudi nekoliko spremenjen način delovanja v prid nižji porabi goriva. Obljubljena kombinirana poraba naj bi bila 6,3 litra na 100 kilometrov.

Z nekaterimi oblikovnimi popravki so koeficient zračnega upora zmanjšali s 0,28 na 0,25. Posebno pozornost so Korejci dali zmanjševanju teže, ki je tako primerljiva ali boljša od japonskih in ameriških tekmecev. Vgrajen je sistem za regeneracijo energije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.