Delavca v tovarni Tesla napadel in poškodoval robot

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Glede na poročilo poslano regulatorjem je leta 2021 robot v Teslini tovarni v ZDA napadel delavca. Kot piše New York Post mu je prijemalko zaril v roko in hrbet in ga poškodoval.
Oglej si celoten članek

Teslin programski inženir je utrpel poškodbe, ko ga je napadel okvarjeni robot v tovarni proizvajalca električnih avtomobilov v Austinu v Teksasu (ZDA). Priče so povedale, da je robot, ki je bil zasnovan za premikanje aluminijastih avtomobilskih delov, stisnil inženirja in zaril kovinsko prijemalo v njegov hrbet in roko, na tleh pa je ostala sled krvi.

Inženir je programiral programsko opremo, ki krmili robote , katerih naloga je rezanje avtomobilskih delov iz sveže ulitih kosov aluminija.
Medtem, ko sta bila dva robota onesposobljena, da je lahko inženir s sodelavci delal na strojih, je tretji nenamerno ostal vklopljen – in povzročil "napad", so povedale priče za spletno stran Information.

Inženir je potem, ko je njegov kolega pritisnil gumb za zaustavitev stroja, pred robotom z odprto rano pobegnil, piše New York Post
Iz družbe so sporočila, da inženirjeve poškodbe niso zahtevale odsotnosti z dela. V javnost že dalj časa prihajajo kritike na delovno okolje v Teslini tovarni v Texasu. Podatki kažejo na višjo stopnjo poškodb v primerjavi s povprečjem industrije.

V tovarni so poročali o eni poškodbi na vsakih 26 delavcev. V drugih velikih ameriških avtomobilskih tovarnah je bilo lani to razmerje 1:30.

Pri Tesli so zavrnili komentarje na to temo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 15:21 28. December 2023.

    A napadel da ga je? Ste morda malo preveč Terminatorja gledali?! 🙄

  • 12:24 28. December 2023.

    Kriminalka,delo za Poirot-a

  • 10:39 28. December 2023.

    Kreteni...Zadnjič je nekoga v gozdu v samoobrambi napadla motorna žaga...Branila se je z molkom, dokler jo niso podkupili z bencinom, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.