Cruze blestel, cruiser razočaral

Foto: Žurnal24 Rezultat cruza glede varnosti potnikov v primeru trka je sploh eden najboljših v Foto: Žurnal24 Chevrolet aveo Foto: Žurnal24 Chevrolet cruze Foto: Žurnal24 Chevrolet cruze Foto: Žurnal24 Chevrolet aveo Foto: Žurnal24 Infiniti FX Foto: Žurnal24 Infiniti FX Foto: Žurnal24 Mazda3 Foto: Žurnal24 Mazda3 Foto: Žurnal24 Mercedes-benz E Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLK Foto: Žurnal24 Opel astra Foto: Žurnal24 Infiniti FX Foto: Žurnal24 Toyota urban cruiser Foto: Žurnal24 Toyota urban cruiser Foto: Žurnal24 VW scirocco Foto: Žurnal24 VW Scirocco Foto: Žurnal24 Citroën DS3 Foto: Žurnal24 Chevrolet cruze Foto: Žurnal24 Peugeot 5008
Od grdega račka do lepega laboda. Chevrolet cruze je najbolj presenetil na zadnjih varnostnih testiranjih agencije EuroNCAP. Razočaral je toyota urban cruiser.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki za avtomobilsko varnost pri neodvisni evropski agenciji EuroNCAP so tokrat v dobrobit kupcev raztreščili 12 avtomobilov. Kar deset si jih je prislužilo največje možno število petih zvezdic. To so  BMW X1, chevrolet cruze, citroën DS3, infiniti FX, mazda 3, mercedes E-razred, mercedes GLK, opel astra, peugeot 5008 in volkswagen scirocco.

Foto: Žurnal24

 

Cruze blestel
Varnostni strokovnjaki hvalijo predvsem velik napredek Chevroleta, ki je še leta 2006 za avea prejel sramotno eno zvezdico. Na drugi strani pa se je cruze tokrat izkazal s 96-odstotno zaščito odraslih potnikov, kar je eden najboljših rezultatov doslej.

Štiri zvezdice si je prislužil chevrolet aveo, peto mu je preprečilo dejstvo, da elektronski sistem stabilnosti (ESC) ni serijski. Tokrat pa je razočaral Toyotin urban cruiser. Tovarna, ki je bila v zadnjih letih navajena dosegati vseh pet zvezdic, se bo morala tokrat zadovoljiti s podpovprečnimi tremi. Slaba ocena je rezultat zaščite odraslih potnikov, ki dosega le 58 odstotkov vseh možnih točk.

Vse več omejevalnikov
Organizacija sicer hvali dejstvo, da ima vse več avtomobilov serijsko vgrajene omejevalnike hitrosti, ki pomagajo vozniku vzdrževati primerno hitrost glede na okolje, v katerem se vozijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.