Črne točke brez označb

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Spomin. Z roba slovenskih cest so v zadnjih nekaj letih skorajda povsem izginila različna znamenja, s katerimi so svojci ali prijatelji označevali črno točko, na kateri se je nekdo smrtno ponesrečil. Zakon namreč ta znamenja prepoveduje.
Oglej si celoten članek

"Žal alternative za svojce in prijatelje umrlih ni." Tako odgovarjajo na prometnem inšpektoratu glede spominskih znamenj in sveč, s katerimi želijo ljudje označiti mesto smrtnih nesreč.

A zakonodaja je jasna in na cestnem svetu javnih cest takšna znamenja izrecno prepoveduje, saj predstavljajo oviro, hkrati pa so po prepričanju inšpektorata lahko nevarna vsa preostala “ravnanja in dogajanja v povezavi s postavljanjem spomenikov”: ustavljanje vozil na voznem pasu in bankinah, nepravilno parkiranje, ogrožanje lastne varnosti ... Iz istega razloga je prepovedano tudi postavljanje sveč ob cestišču.

Po potrebi zapora

Upravljalci cest ali inšpektorat lastnikom znamenj dajejo določen rok, do katerega jih morajo odstraniti. Upravljalec lahko po potrebi zagotovi tudi brezplačno zaporo ceste. Kazen za neodstranitev je sicer zajetna, saj zakon o cestah predpisuje globo v višini tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:07 11. December 2012.

    Pravilno, kajti ko jih tkole zagledaš, ti v večinoma primerih sploh ni jasno , kako so se na tem odseku, …

  • 14:33 10. December 2012.

    SVEČO NA VSAK KURČEV OVINK! Vse skupaj je približno isti drek, kot če bi recimo Janezu med silnim kavsom odpovedalo …

  • 13:06 10. December 2012.

    inšpektorat se naj raje briga da bodo ceste varne in da se jim bo upravičeno reklo ceste,ne pa Samajama.........

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.