Pripravite se, cene goriva spet poskočile

Foto: Epa
Foto: Epa
Na nekaterih bencinskih servisih boste morali odšteti še več, kot je bilo treba v torek.
Oglej si celoten članek

Cene pogonskih goriv letijo v nebo. V ponedeljek smo tako po dolgem času spet lahko videli dolge kolone na bencinskih servisih, na nekaterih servisih je za kratek čas celo zmanjkalo dizelskega goriva.

Časi, ko smo bili vajeni, da se cene naftnih derivatov spreminjajo vsakih štirinajst dni, so le še spomin. Tokrat so se na bencinskih servisih cene konkretno zvišale že drugič v tem tednu. Za liter dizelskega goriva boste tako lahko plačali več kot 1,7 evra za liter.

Slovenija Panika: Velikanska podražitev, bo goriva res zmanjkalo? Zbrali smo odgovore!

V ponedeljek ste za liter dizelskega goriva na bencinskih servisih OMV plačali 1,584 evra, v torek 1,662 evra, danes pa že 1,737 evra. Navedene cene veljajo za bencinske servise izven avtocestnega omrežja. Če vas zanese na bencinski servis znotraj avtocestnega omrežja, bo treba za liter dizelskega goriva odšteti že 1,797 evra.

Rastejo tudi cene 95-oktanskega bencina. V ponedeljek je liter na bencinskih servisih OMV izven avtocestnega omrežja stal 1,527 evra, v torek 1,555 evra, danes pa 1,598 evra. Na servisih ob avtocesti je danes za liter 95-oktanskega bencina treba odšteti 1,589 evra.

Cene so višje kot v torek tudi na bencinskih servisih MOL, Logo in FE Trading. Enake cene kot v torek ostajajo na bencinskih servisih Petrol in Maxen.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 17:58 11. Marec 2022.

    novo darilo kapitalistom. ceno bencina bodo potem nizali na racun davcnih prihodkov, namesto da bi omejili marze monopolistom

  • 17:51 11. Marec 2022.

    PA KOGA VI ZAJEBAVATE.LETA 2008 SODČEK NAFTE 146,89 CENA LITRA V SLOVENIJI 1,217 DANES SODČEK NAFTE 122,43 CENA LITRA 1,670. …

  • 14:19 11. Marec 2022.

    Kje je sedaj jajo z rezervami? Prav krade nas, po drugi strani nabija z boni in kupuje glasove. Naj spoka …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.