Bitcoin po nori potezi Tesle do rekorda

Foto: Epa
Foto: Epa
Bitcoin je zahvaljujoč investiciji Tesle dosegel novo rekordno vrednost. Kmalu do Teslinih avtomobilov v bitcoinih.
Oglej si celoten članek

Ameriški proizvajalec električnih vozil Tesla je vložil 1,5 milijarde dolarjev v kriptovaluto bitcoin, je razkril dokument, ki ga je družba Tesla predložila ameriški komisiji za vrednostne papirje (SEC). Kmalu bo začela tudi sprejemati plačila v bitcoinih. Cena te najstarejše kriptovalute je dosegla novo rekordno vrednost.

Kdaj pride Y? Po naših cestah vozijo prve "domače" tesle, Y prihaja kmalu

Na kriptoborzi Bitstamp je bitcoin danes začasno presegel mejo 44.200 dolarjev, izraženo v evrih se je približal 36.800 evrom. To je najvišja vrednost doslej.

Avto Tesla cene za Y spustila za 30 odstotkov

Foto: Epa bitcoin

Musk navdušenec nad kriptovalutami

Za novo evforijo na kripto trgih je poskrbel prav Tesla. Ta je namreč v borzni objavi pojasnil, da bo začel v bližnji prihodnosti sprejemati plačila v bitcoinih ob nakupu avtomobilov in drugih svojih produktov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Hkrati je sam kupil za 1,5 milijarde dolarjev (1,25 milijarde evrov) bitcoinov.

Pa smo tam ... NHTSA: Starejše tesle bodo "100-odstotno" razvile to napako

Foto: Profimedia Tesla logo

Ustanovitelj Tesle, kontroverzni Elon Musk, je navdušenje nad kriptovalutami v preteklosti že izražal na spletnem družbenem omrežju Twitter. Nedavno je svojo predstavitev na tej platformi spremenil v besedo Bitcoin.

2,1 do 100 km/h Tudi pri nas lahko že naročite Teslin avto z le polovico volana

Mimogrede je postal Musk tudi najzaslužnejši za hitro rast kriptovalute Dogecoin, ki je bila ustanovljena kot spletna šala. Musk jo je v svojih zapisih na Twitterju večkrat izpostavil in s tem poskrbel, da je kriptovaluta, ki je še januarja letos stala okoli 0,5 centa, trenutno vredna okoli 7,6 centa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:46 4. Marec 2021.

    Letos strmo raste! Za tiste ki nimate denarja preberite ta blog https://bit.ly/zastonj-do-prvega-bitcoina

  • 10:28 9. Februar 2021.

    kdor je skocil gor 2015 in bo sedaj izkocil je imel pogum in sreco. uzivajte, kaj naj recem. uzivajte peneze. …

  • 10:06 9. Februar 2021.

    Navalite ovčke ! Še malo, pa se prične striženje. Največji absurd vsega tega je dejstvo, da to počne najbogatejši zemljan!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.