107-metrski skok – z motorjem

Foto: Žurnal24 Skakati z motorjem ni mačji kašelj, preskočiti kar 107 metrov pa že malce diši p
V avstralskem Melbournu so pred dnevi rekordi padali kot za stavo. Najbolj zanimiv je bil skoraj 107 metrov dolg skok z motorjem.
Oglej si celoten članek

Prejšnji najdaljši skok od rampe do rampe je bil dolg "le" 98,15 metra, njegov lastnik pa je bil Robbie Maddison. Na prireditvi z zgovornim imenom Crusty Demons Night of World Records, kjer se je skakalo tudi z minibiki in quadbiki, je nov rekord s skokom v daljino najprej postavil Ryan Capes, ki je poletel 98,76 metra. Maddison je nemudoma odgovoril na izziv in v zraku preskočil kar 106,98 metra.

Doseženi so bili še drugi svetovni rekordi. Tako rekord za tako imenovani backflip skok z motorjem, pri katerem se motorist v zraku obrne za 360 stopinj, po novem meri 39,53 metra. Najdaljši skok z minibikom odslej meri 32 metrov, s quadbikom pa 53,68 metra. Preseženi pa so bili še nekoliko bolj bizarni rekordi, med drugim tisti v požiranju mečev. Chayne Hultgren jih je imel v grlu 17 naenkrat.

Video z najdaljšimi skoki:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.