Interier Googlovega kampusa za mlade podjetnike v Madridu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Londonski biro Jump Studio je prenovil madridsko tovarno iz 19. stoletja v šesti Googlov kampus – co-working prostor za mlade podjetnike in start-up podjetja.
Oglej si celoten članek

Biro, ki je zasnoval tudi Googlove pisarne v Madridu, je njihov prvi kampus v Londonu zasnoval leta 2012, podoben projekt pa so si Googlovci zaželeli tudi v španski prestolnici. Tu naj bi delovalo kar 7000 podjetnikov in 50 start-up podjetij.

»Google je želel ustvariti okolje, kjer bi prebivalci kampusa z lahkoto komunicirali s strankami in sodelavci tako v fizičnem kot v virtualnem okolju,« je za Dezeen povedala članica biroja Jump Studio, Michelle Nicholls. »Niti dve mladi podjetji nista enaki, kar smo v naši zasnovi upoštevali in ustvarili veliko število formalnih in informalnih prostorov.«

Studio je popolnoma prenovil opečnato industrijsko stavbo, kjer so bile v prvi polovici 19. stoletja izumljene in izboljšane prve baterije za osebno rabo, ki so predstavljale osnovni vir električne energije še pred vzpostavitvijo električnega omrežja.

Obiskovalci v stavbo vstopijo skozi kavarno kampusa, kjer je kavo moč popiti v sproščenem vzdušju na dveh nivojh.

Nad sedemmetrsko konferenčno mizo so nameščena svetila v rdeče pobarvani kletki.

Avditorij s trojno višino, namenjen večjim predstavitvam, je postavljen na severno stran kampusa. Sprejme lahko kar dvesto ljudi. Za bolj intimne sestanke je možno prostor predeliti z dolgo zaveso.

Sobe za sestanke so vmeščene na prvo in drugo nadstropje, njihove barve pa povzemajo barvne palete Picassa ter Joaquina Sorolla y Bastide.

»Naša zasnova temelji na zoperstavljanju novega in starega,« pove arhitektka. »Zgodovina se staplja s sodobnim oblikovanjem, kar članom Googla nudi poseben prostor za delo.«

Kampus Madrid je šesti tak center, ki jih Google zaganja za pomoč mladim podjetjem in podjetnikom.

Fotografije via Dezeen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.