Šport > Nogomet
508 ogledov

Žalosten večer za Iličića, Man City zanesljiv

Josip Iličić Toni Kroos Atalanta Madrid Profimedia
S tekmama v Bergamu in Budimpešti se je sklenil prvi cikel tekem osmine finala Lige prvakov.

Real Madrid je v zaključku le strl italijansko Atalanto Josipa Iličića in zmagal (0:1) na prvi tekmi osmine finala nogometne Lige prvakov. Nogometaši iz Bergama so imeli namreč na zelenici večino dvoboja igralca manj.

Real je v Bergamo prišel močno oslabljen. Doma so namreč ostali Karim Benzema, Eden Hazard, Dani Carvajal, Marcelo, Eder Militao, Alvaro Odriozola, Sergio Ramos, Rodrygo in Fede Valverde. Vseeno pa je imel na igrišču od 17. minute igralca več, potem ko je sodnik Tobias Stieler izključil Rema Freulerja.

Slednji naj bi Viniciusa oviral pri izraziti priložnosti za dosego zadetka, posredovanja v sobi za VAR pa kljub strogi odločitvi ni bilo. Z igralcem manj je bila Atalanta precej manj aktivna v nadaljevanju, potem ko je v prve četrt ure pretila vratom Thibauta Courtoisa.

V nadaljevanju je imel pričakovano več od igre Real, a si zares izrazitih priložnosti vseeno ni priigral. Po vrsti so cilj zgrešili Isco, Luka Modrić, Vinicius in Marco Asensio. Nekajkrat je na drugi strani po dolgih podajah v globino zapretila tudi Atalanta, najbližje zadetku pa je bil Luis Muriel, ki je za malo zgrešil mimo leve vratnice.

V drugem polčasu so v 48. minuti centimetri ločili Modrića, da bi s preusmerjenim strelom svoje moštvo popeljal do vodstva. Atalanta se je dobro borila z igralcem manj, na igrišče pa je v 56. minuti prišel tudi slovenski zvezdnik Iličić. Veliko prostora na zelenici ni imel, saj je Real še naprej pritiskal. Gian Piero Gasperini je slovenskega reprezentanta nato celo potegnil iz igre v 86. minuti.

Le nekaj sekund za tem pa je Real vendarle prišel do zmage. Z okoli 22 metrov je natančno meril Ferland Mendy. Francoz je prvič zadel v Ligi prvakov. Razmerje v strelih je bilo kar 18:2 v korist Reala.

lewandowski 72 zadetkov Šport Lewandowski na tretje mesto strelcev v ligi pravkov

Povratne tekme osmine finala v ligi prvakov bodo na sporedu 9., 10., 16. in 17. marca.

Gabriel Jesus Manchester City | Avtor: Profimedia Profimedia

Na drugi današnji tekmi je Manchester City upravičil vlogo favorita proti nemški zasedbi Borussie Mönchengladbach (0:2). Varovanci Pepa Guardiole so z 2:0 slavili v Budimpešti, kamor je bila tekma prestavljena zaradi strogih ukrepov v boju s pandemijo novega koronavirusa v Nemčiji.

V prvem polčasu je zadetek za sinjemodre dosegel Portugalec Bernardo Silva. Za 35. gol v dresu Cityja je zadel po podaji Joaa Cancela. V drugem delu se je Silva izkazal še s podajo, ko je z glavo našel Brazilca Gabriela Jesusa. Slednjemu ni bilo težko zadeti za 2:0.

Olivier Giroud Atletico Chelsea Liga prvakov Šport Škarjice matirale Oblaka, Bavarci osvojili Rim

Liga prvakov, osmina finala (prve tekme): 

Atalanta - Real Madrid 0:1 (0:0)
Mendy 86.
RK: Freuler (Atalanta) 17.

Borussia Mönchengladbach - Manchester City 0:2 (0:1)
Silva 29., Jesus 65.

Atlético Madrid - Chelsea 0:1 (0:0)
Giroud 68. 

Lazio - Bayern München 1:4 (0:3)
Correa 49.; Lewandowski 9., Musiala 24., Sané 42., Acerbi 47./ag 

RB Leipzig - Liverpool 0:2 (0:0)
Salah 53., Mané 58. 

Barcelona - Paris SG 1:4 (1:1)
Messi 27./11m; Mbappé 32., 65., 85., Kean 70. 

Porto - Juventus 2:1 (1:0)
Taremi 2., Marega 46.; Chiesa 83. 

Sevilla - Borussia Dortmund 2:3 (1:3)
Suso 7., De Jong 84.; Dahoud 19. Haaland 27., 43.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice