Svet
8011 ogledov

Mislili so, da je mrtev, po 26 letih so ga našli živega v sosedovi kleti

Ujetnika našli po 26 letih EnnaharTv
Moškega, ki je bil pogrešan pred približno 26 leti, so našli živega v sosedovi kleti.

Omar bin Omran je izginil iz Djelfe v Alžiriji med alžirsko državljansko vojno v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je bil že v poznih najstniških letih. Zdaj so ga, starega 45 let, odkrili le 200 metrov od rojstne hiše, poroča BBC.

Uradniki so potrdili, da so aretirali 61-letnega moškega, osumljenega, da ga je zaprl v klet. Do izginotja bin Omrana je prišlo sredi desetletja trajajočega konflikta med alžirsko vlado in islamističnimi skupinami. Njegova družina se je bala, da je bil med približno 200.000 ubitimi ali kar 20.000 ugrabljenimi med nemiri.

Toda po poročanju lokalnih medijev so ga 12. maja našli skritega v ovčji staji. Državno tožilstvo je prejelo ovadbo zoper anonimno osebo, ki je trdila, da je bil gospod bin Omran v hiši enega od svojih sosedov v ovčji staji, je povedal uradnik sodišča.

Po tem poročilu je generalni tožilec policiji odredil, naj začne poglobljeno preiskavo, policisti pa so odšli v ugrabiteljevo hišo.

Osumljenec naj bi poskušal pobegniti s kraja dogodka, a so ga ustavili in aretirali.

Ministrstvo je sporočilo, da preiskava še poteka in da je bin Omran v postopku prejemanja zdravstvene in psihološke oskrbe. Tiskovni predstavnik je zločin opisal kot "gnusen". Bin Omran je svojim reševalcem povedal, da je včasih videl svojo družino iz svojega zapora, vendar je trdil, da ni mogel poklicati na pomoč "zaradi uroka, ki ga je nanj izrekel njegov ujetnik", poročajo lokalni mediji. Leta 2013 mu je umrla mati.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.