Šport
2010 ogledov

Usikova ekipa vložila uradno pritožbo pred dvobojem s Furyjem

Usik Fury Profimedia
Ekipa ukrajinskega šampiona je opozorila na nevarnost pred težko pričakovanim spopadom za združitev šampionskih pasov težke kategorije.

Le še dva dneva nas ločita od težko pričakovanega boksarskega spektakla, ko se bosta v Rijadu v Savdski Arabiji na dvoboju za združitev pasov težke boksarske kategorije pomerila Ukrajinec Oleksandr Usik (37) in Britanec Tyson Fury (35). 

Fury bo branil šampionski pas po verziji WBC, medtem ko bo Usik na kocko postavil pasove po verzijah WBA, WBO in IBF. Zmagovalec bo postal prvi nesporni prvak težke kategorije po Lennoxu Lewisu leta 1999.

Fury Usik Napoved spektakla Šport Tako se je iskrilo na prvem soočenju Furyja in Usika

Boksarja bi se morala pomeriti že 17. februarja, a je bil dvoboj prestavljen zaradi Furyjeve poškodbe očesa. Tudi sicer so se pogajanja med borcema že pred časom sprevrgla v pravcato farso s številnimi odpovedmi, prestavitvami ter obtožbami o izmikanju.

Velik kamen spotike je bila tudi razdelitev zajetne finačne pogače. Kot je znano, naj bi Fury prejel 70 odstotkov vseh sredstev, podrobnosti o končnih zneskih pa bodo znane šele po dvoboju. Usik je sicer pred pristankom na 30-odsotni delež od Furyja zahteval, da del svojih sredstev nameni žrtvam vojne v Ukrajini.

Mike Tyson Spektakel Šport Železni Mike bo stopil v ring s 30 let mlajšim nasprotnikom

Za nekaj negotovosti je samo dva dni pred spopadom poskrbela Usikova ekipa z uradno prijavo zaradi domnevnih nepravilnosti pri pripravi ringa. Prijava se po poročanju Sky Sports nanaša na šiv, ki združuje dele borilne podloge.

Po mnenju Usikove ekipe naj bi šiv predstavljal nevarnost spotika, zadevo pa bodo pod drobnogled vzeli pristojni organi.

Za zdaj ni jasno, ali gre za za iskrene in utemeljene pomisleke ali zgolj za zadnje dejanje skrbno načrtovanih miselnih igric Ukrajinčevega tabora pred enim najtežje pričakovnim dvobojev v moderni boksarski zgodovini.

Tyson Fury Zdaj gre zares Šport Velik preobrat v boksarski sagi: Usik spregledal Furyjev blef

Usik Fury | Avtor: Profimedia Profimedia

Tyson Fury Nič od spektakla? Šport Obtožbe na račun Furyja: "Kadar se boksar noče boriti, začne ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice