Šport
18543 ogledov

Nadalova mama in sestra v solzah, objokana tudi žena

Nadal Epa
Španski teniški velikan Rafael Nadal je odigral svoj zadnji dvoboj pred domačimi gledalci v Madridu.

Čeprav njegove kariere še ni konec, v prihajajočih tednih in mesecih pa bo poskusil, če mu bo telo to dopuščalo, zaigrati še na OP Francije in olimpijskih igrah v Parizu, je Rafael Nadal, nekdanji prvi igralec sveta in zmagovalec 22 turnirjev za grand slam, sinoči odigral svoj zadnji obračun v Magični kocki.

Nadala je v osmini finala madridskega mastersa kljub izdatni pomoči s tribun razorožil izjemno razpoloženi Čeh Jiri Lehečka, ki je bil boljši s 7:5 6:4.

Nadal | Avtor: Epa Epa

Češki tenisač, čigar trener je nekdanji četrti igralec sveta Tomaš Berdych, ki je proti Nadalu odigral kar 24 dvobojev in vpisal 20 porazov, se v ključnih trenutkih ni ustrašil živahnega španskega občinstva in dvoboj, na katerem je dominiral tako na servisu kot v izmenjavah z osnovne črte, rutinirano pripeljal do konca.

Po koncu obračuna je sledila krajša slovesnost v čast največjega španskega tenisača, morda celo športnika, vseh časov. Nadalu so se poklonili s krajšim pregledom njegovih uspehov na turnirju v Madridu, ki ga zapušča kot igralec z največ zmagami (59) in osvojenimi naslovi (5) na tem prizorišču. 

Nadal | Avtor: Epa Epa

 | Avtor: Profimedia (z leve proti desni): Nadalova mama, sestra in žena (skrajno desno). Profimedia
Med zahvalnim govorom je 37-letni španski veteran, čigar besede so pospremile zelo čustvene reakcije članov ožje družine, potrdil, da je odigral svoj zadnji dvoboj v Madridu.

"Za mano je zelo poseben teden, zelo pozitiven tako zame osebno kot z vidika mojega tenisa. Imel sem priložnost, da spet zaigram na tem igriščiu. Pred nekaj tedni oziroma dva dneva pred začetkom turnirja v Barceloni nisem vedel, ali bom še kdaj odigral uradni dvoboj, zdaj pa sem igral dva tedna zaporedoma. To so nepozabni občutki. Lahko rečem samo 'hvala'. Za mano je neverjetno potovanje, ki sem ga začel še kot otrok. V Madrid sem prvič prišel leta 2003, ko se je še igralo na notranjem igrišču (indoor, op. a.). Prvič sem se počutil konkurenčnega leta 2005. To je bila ena najbolj razburljivih zmag v moji karieri  Odtlej sem bil vedno deležen brezpogojne podpore. Ne morem se vam dovolj zahvaliti."

Nadal je v finalu leta 2005 po preobratu premagal Hrvata Ivana Ljubičića, ki je na tistem dvoboju že vodil z 2:0 v nizih. Takrat so se finali mastersov še igrali na tri dobljene nize. Španec je na koncu slavil s 3:6 2:6, 6:3, 6:4, 7:6 za svoj četrti naslov serije 1000 in prvega v Madridu.

"Ob pogledu na vse te posnetke se zdi, da je minila že cela večnost. Zahvaljujem se vam za vso pomoč v moji karieri. Čeprav je še ni konec, je bil to moj zadnji dvoboj v Madridu. V zadnjih 21 letih ste mi dali nekaj, kar je vredno več kot katerakoli zmaga na grand slamih. Občutki ob igranju v Madridu in vpričo španskih navijačev bodo za vedno ostali z menoj," je povedal Nadal in požel velikanski aplavz.

"Imel sem to srečo, da sem se lahko poklicno ukvarjal s svojim hobijem in bil pri tem izjemno uspešen. Počutim se srečnega za vsa izkustva na moji poti. Težko bi si želel več. Upam, da sem bil zgled mlajšim generacijam. To je najbolj pomembno. Hvala vsem, ki ste mi omogočili te trenutke."

Nadal | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • BenX 13:53 01.maj 2024.

    Eden glavnih Corona teroristov in pobudnikov/zagovornikov obveznega cepljenja...