Šport > Košarka
21311 ogledov

S prstom pokazal na Dončića: "Prenehaj že enkrat s tem!"

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je bil spet deležen kritik zaradi svojega vedenja.

Košarkarji Dallas Mavericks so na četrti tekmi polfinala zahodne koference zapravili veliko priložnost za vodstvo s 3:1 zmagah. Dallas je sicer vodil večji del obračuna, Oklahomi pa je preobrat uspel šele v samem zaključku.

Na koncu je bilo 100:96 v korist OKC-ja, ki bo tretjo zmago naskakoval pred domačimi gledalci. Serija se bo nato spet vrnila v Dallas, morebitna sedma tekma pa bo v Oklahoma Cityju.

Luka DOnčić NBA Šport Dallas vodil skoraj celo tekmo, na koncu pa ...

Luka Dončić je sicer prišel do trojnega dvojčka, a vpisal zanj skromnih 18 točk ob zgolj 30-odstotnem metu iz igre (6/20). Znova je grešil izza črte, kjer je zadel le dva od devetih poskusov (22%), zgrešil pa je tudi enega ključnih prostih metov na srečanju, ko je pri zaostanku s 94:96 zapravil priložnost za poravnanje rezultata.

Luka Dončić Izenačenje na 2:2 Šport Dončić po porazu Dallasa: To je nesprejemljivo

Dončićeva strelska kriza postaja vse bolj pereč problem za Dallas, ki ne more z gotovostjo računati niti na Kyrieja Irvinga. Ta se praviloma razigra šele v drugem polčasu, na zadnji tekmi pa ga je Oklahoma omejila na samo devet točk. Nekaj upanja Dallasu vlivajo dobre predstave PJ-ja Washingtona, vendar gre tudi pri njem za vprašanje dnevne forme.

"Če pogledmo potek dosedanjih štirih tekem, je bil PJ Washington najboljši igralec Dallasa. In tukaj tiči problem! PJ je bil tisti, ki je opravil največ težkega dela, čeprav se to pričakuje od Luke in Kyrieja. Luka z izjemo druge tekme ni igral dobro. Kyrie iz ne vem katerega razloga začne igrati šele v drugem polčasu, a tudi on je na zadnji tekmi dosegel samo devet točk. To ni dovolj dobro," je v analizi serije izpostavil priznani košarkarski strokovnjak Shannon Sharpe.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

V nadaljevanju je kritiziral Dončićevo vedene in nenehno pritoževanje nad sodniškimi obločitvami. "Lukova težava je... in morda se samo meni tako zdi, ampak moral bo že enkrat nehati s tem pritoževanjem! 'Povlekel me je, čudno me jje pogledal, poskušal me je spotakniti, ..."Luka ostane na tleh in se ne vrne v obrambo, na drugi strani pa dosežejo koš, nemalokrat igralec, za katerega je zadolžen Luka. Holmgren (Chet. op. a.) je zadel trojko, ker je Luka ležal na igrišču. Razumem, da je potolčen, vendar ne smeš ekipe spraviti v položaj, ko morajo igrati štirje proti petim. Luka je najboljši košarkar v svoji ekipi. Osvojil je tretjo mesto v glasovanju za MVP. Luka mora nositi največji del odgovornosti, še posebej na domači tekmi in ob prednosti s 14 točkami. Luka in Kyrie bi morala tekmo pripeljati do konca, Dallas pa bi moral povesti s 3:1. Luka nosi velik del odgovornosti, ker na prvih štirih tekmah je bil njihov najboljši košarkar PJ Washington," je dejal Sharpe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • andrej084 18:53 15.maj 2024.

    Dallas, razen Luke in mogoče Exuma, nima playa, ki bi znal razigrati moštvo. Ko Luka poda žogo, jo igralec dobi v idealnem položaju za met, ko drugi podajajo, gredo podaje v noge, prenizko ali previsoko, ali pa mora igralec spremeniti ...prikaži veči mesto meta, da dobi žogo. To pa je dejstvo, če se igralec premakne, kar zelo zmanjša procent zadetih metov. Spremljajte igro, ne samo rezultat, pa pivo in čips...

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 17:32 15.maj 2024.

    Luka je pač car in človek ki ekspresno ruši vse NBA rekorde, si lahko privošči, da zahteva korektno sojenje... https://www.sportskeeda.com/basketball/4-nba-records-broken-luka-doncic-career-high-73-point-game

  • BenX 13:36 15.maj 2024.

    Jap, Luka tudi meni gre že konkretno na organ s tem neprestanim jokanjem. To ni za gledat. 100+ kg ded in se tako obnaša? Za nekaj časa je bil dober (verjetno ker so zmagovali), zdaj pa spet, drama queen na ...prikaži več polno... Če misli igrat naj igra, če ne pa na klop!