Slovenija
17809 ogledov

Erika Žnidaršič: "Marsikaj je narobe, drži, ampak ..."

Erika Žnidaršič MMC RTV SLO
Prepričana je, da gre za poskus diskreditacije.

"Razlog za današnji ponoven poskus diskreditacije mene osebno prek moje družine je nocojšnja oddaja Tarča. Naročeni članki v medijih pod vplivom največje vladne stranke so po mojem mnenju obupan poskus ustavitve kritičnega novinarstva," je na Facebooku pojasnila voditeljica Erika Žnidaršič.

Meni, da so "podle prijeme, ki jih je oblast izvajala v prejšnjem mandatu, ko smo razkrili nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme, zdaj še nadgradili".

"Naj ob tem še dodam, da je pri sredstvih, ki jih je prejelo majhno družinsko podjetje mojega očeta, vse zakonito, transparentno in preverjeno s strani pristojnih organov. Strinjam se, da je treba vsak prejeti javni evro natančno nadzirati. Namen članka pa ni bil to, ampak izključno moja diskreditacija. Verjamem, da večina ljudi to opazi," je zapisala.

Pritiskala naj bi na novinarja

Danes sta bila sicer v slovenskih medijih objavljena dva članka o poslu njenega očeta - v Reporterju ter na portalu Svet24. Tako so denimo zapisali v Reporterju: "Ribniško podjetje Košček je na razpisu javne agencije SPIRIT Slovenija prejelo 99.750 evrov za projekt promocije svoje blagovne znamke na Slovaškem. Ko smo pri Reporterju začeli preiskovati, za kakšen projekt je Košček dobil sto tisočakov, se je v zgodbo vpletla Erika Žnidaršič, voditeljica oddaje Tarča na TV Slovenija, sicer pa hčerka lastnika podjetja Borisa Žnidaršiča in partnerica direktorja Koščka Davida Srdareva. Žnidaršičeva je najprej na facebooku potožila, da nekdo poskuša diskreditirati njene družinske člane, kasneje pa je še pritiskala na Reporterjevega novinarja Igorja Kršinarja."

Erika Žnidaršič je medtem prepričana, da "ni hujše grožnje za demokracijo kot klečeplazno novinarstvo".

"Ob tem ponovno poudarjam, kako pomembna je javna televizija, ki jo mnogi kritizirajo. Marsikaj je narobe, drži, ampak tako kritične oddaje, kot je Tarča, nikjer drugje ne bi moglo biti. Že zdavnaj bi nas ukinili. Politični pritiski so neprijetni, če pa prihajajo s strani kapitala, povezanega s politiko, pa veliko hujši."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 55
  • Avatar Leon
    Leon 09:57 17.maj 2024.

    Predlagam ,da v Tarčo povabite sodnike naj razložijo zakaj naročajo vsak petek bombo namesto pice ? Tudi današnji dan ni bil izjema . Morda gre za stavko nad stavko ? https://siol.net/novice/slovenija/zaradi-bombe-evakuacija-pred-ljubljanskim-sodiscem-634242

  • Avatar Leon
    Leon 06:30 17.maj 2024.

    Erika Žnidaršič omenja medije v domeni vladajoče politike? Torej gre za vse medije ,ki niso v lasti SDS? O podjetju njene družine so pisali skoraj vsi mediji .

  • andrija 05:36 17.maj 2024.

    v tem mandatu ste dobrodošli samo tisti ki kimate golobu,vsi ostali ste janšisti in vas bo golob vrgel čez ramo.samo še dve leti če se prej ne bo zgodila slovaška