Magazin > VIP
8502 ogledov

S smrtjo se je končala ena najlepših ljubezenskih zgodb

Irena Polanec Mediaspeed
“Vse nas je nasmejal s svojo duhovitostjo in srčnostjo,” je zapisala Nataša.

Umrl je mož slikarke Irene Polanec, Bojan Ferleš. Novico je preko Facebooka sporočila njuna družinska prijateljica Nataša Bešter.

Nataša je objavila ganljivo sporočilo, ki se glasi: “Danes smo se na mariborskem pokopališču poslovili od našega dragega prijatelja Bojana. Skupaj z njegovo ženo, slikarko Ireno Polanec, smo se velikokrat družili in vse nas je nasmejal s svojo duhovitostjo in srčnostjo. S svojim plemenitim srcem je vedno pomagal ljudem v stiski, pa tudi do zapuščenih živali sta imela z Ireno poseben čut. Veliko zavrženih tačk je našlo zatočišče v njunem domu, kjer so potem živele sanjsko življenje z veliko ljubezni. Ob njegovi žari se je danes zvrstilo kar nekaj govorcev, vsi so poudarjali Bojanovo plemenito srce in veliko ljubezen do njegove Irene. Prav iskrena ljubezen je tista, ki ostane za vedno … Zato vem, da bomo Bojanovo ljubezen in dobroto čutili vsi mi, ki smo ga imeli radi, on pa nas. Posebno slovo mu je danes pripravila prijateljica Terezija Kesovija, bilo je tako ganljivo, da so solze kar tekle … Naj ti bo lepo, dragi prijatelj, tam na drugi strani mavrice, kjer se nekoč objamemo tudi mi.”

Irena Polanec je ena najvidnejših slikark pri nas. Njeno slikarstvo predstavlja sintezo med modernizmom in elementi tradicije. Ustvarja ženske figure z imenom “Eva”, ki prinašajo osupljivo bogastvo zelenja, trav, cvetov in sadežev. "Temna in zlata ozadja, rdeča ali zelena jabolka, školjke, vpletene v lase, in druga okrasja še poudarjajo ženskost, sanje in hrepenenje," piše galerija Mrak.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.