Kranj
45 ogledov

V Kranju spet Dan za krepitev zdravja: Poskrbimo za svoje zdravje skupaj!

Dan za krepitev zdravja, Kranj Center za krepitev zdravja Kranj
V sredo, 15. maja 2024, bo v avli Mestne občine Kranj spet potekal Dan za krepitev zdravja.

Dan za krepitev zdravja organizira Center za krepitev zdravja Kranj in obljublja pester program, namenjen vsem, ki želijo izboljšati svoj življenjski slog, ne glede na starost in telesno pripravljenost. Dogodek bo potekal v dveh delih – dopoldne med 9. in 12. uro ter popoldne med 15. in 18. uro. Na voljo bodo številne aktivnosti, ki jih bodo izvajali strokovnjaki, med drugim medicinske sestre, fizioterapevti, kineziologi, dietetiki in psihologi. Udeleženci bodo lahko opravili meritve krvnega tlaka, analizo telesne sestave, preverjanje moči stiska roke, ravnotežja in aerobne vzdržljivosti.

Udeleženci bodo imeli priložnost za osebne posvete s strokovnjaki, ki bodo nudili nasvete in usmeritve za zdrav življenjski slog. Medicinske sestre bodo izvedle osnovne zdravstvene preglede, kineziologi in fizioterapevti pa bodo svetovali o primerni telesni dejavnosti. Dietetiki bodo interpretirali poročila o telesni sestavi, psihologi pa bodo predstavili delavnice in programe, ki jih ponuja Center za krepitev zdravja Kranj.

Postavljena bo tudi tržnica zdravih priložnosti, kjer bodo obiskovalci lahko spoznali ključne dejavnike za kakovostno življenje. Na njej bodo med drugim izvajali meritve krvnega tlaka, preverjanje ravnotežja in aerobne vzdržljivosti. Na voljo bodo tudi informacije o preventivi osteoporoze, kjer bodo patronažne medicinske sestre izvajale Frax izračune tveganja za osteoporozne zlome.

Dogodek bo obogaten z raznimi delavnicami in predstavitvami. Ljudska univerza Kranj bo izvajala »umovadbo« in delavnice »smeh je pol zdravja«. Lekarna pri kranjskem Orlu bo predstavila aparate znamke Microlife, medtem ko bo Koronarno društvo Gorenjske predstavilo svoje aktivnosti za bolnike s srčno-žilnimi boleznimi.

Posebna pozornost bo namenjena tudi najmlajšim. Pripravljene bodo aktivnosti o higieni rok, prvi pomoči in zaščiti pred soncem za otroke v vrtcih, medtem ko bodo šolarji spoznavali sestavo telesa in zdrav krožnik. Mladostniki se bodo lahko udeležili delavnic o odraščanju, negi kože in preprečevanju spletnega nasilja. Ena izmed pomembnih tem dogodka bo tudi zobozdravstvena preventiva za otroke in mladostnike. Predstavili bodo pravilno izvajanje ustne higiene, ustrezne pripomočke za higieno zob in novo slikanico "Z OLIJEM IN IVO V ZOBNEM MESTU", ki bo na voljo v vseh knjižnicah po Sloveniji.

Za udeležbo na dogodku potrebujete le dobro voljo in udobna športna oblačila. Udeležba je brezplačna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.