Slovenija
43 ogledov

Zoran Janković: "Priznam, da me je bilo celo strah"

Zoran Jankovic Saša Despot
Ljubljanski župan pravi, da je vedno mislil, da se bo upokojil v Mercatorju, na mestu župana pa o upokojitvi še ne razmišlja. Povedal je tudi, da je veliko razmišljal o odstopu.

"Sem pa vesel, da smo s Slovensko cesto dosegli nekaj, v kar sicer nisem bil stoodstotno prepričan. Priznam, da me je bilo celo strah, zato smo tudi pustili vse napeljave za vklop semaforjev, če bi se kaj zalomilo. In na tem mestu se moram voznikom avtobusov res prikloniti. Kar je podžupan Janez Koželj razlagal o očesnem stiku med vozniki in pešci na tako imenovanem skupnem prometnem prostoru, res fenomenalno deluje. V vsem tem času ni bilo prometne nesreče, če izvzamem nezgodo, ko je starejši gospod na kolesu spregledal peško, ker je, kot pravi sam, občudoval prenovljeno cesto," je v pogovoru za časopis Dnevnik povedal Zoran Janković. 

Povedal je še, da je pričakoval, da se bo upokojil v Mercatorju, a da tudi zdaj uživa. "Veste, kaj je bila poglavitna sprememba v občini z mojim prihodom? Da odgovora »ne da se« ne sprejemam. Svojim sodelavcem neprestano ponavljam: najdite zakonito pot, iščite rešitve, mi smo najboljši servis našim meščanom," je še povedal. 

"Veliko sem razmišljal o tem, da bi odstopil"

Na vprašanje, če mu je kdaj prišlo na misel, da bi odstopil, pa je odgovoril: "A, seveda. Veliko sem razmišljal o tem, toda kaj bi s tem dokazal? Če bi odstopil, bi za marsikoga pokazal, da sem kriv. Pa nisem, kar bom tudi dokazal na sodišču. Niti ne več zaradi sebe, temveč zaradi svoje družine, posebej vnukov, in sodelavcev. Ni prijetno, v tem ni nobenega užitka," je pojasnil in dodal, da o upokojitvi še ne razmišlja. 

Komentarjev 23
  • Avatar praufo
    praufo 15:39 09.maj 2016.

    Še preden je postal šef merkatorja, je imel zagarantirane posle preko privat firme elekta. V obdobju vodenja najboljšega soseda je pa kasiral provizije. To seveda počne tudi danes, v večjem ali manjšen obsegu. Skupni imenovalec tega famozno najboljšega soseda in ...prikaži več pa mol-a je kaj ? Velika zadolženost. Zadolženi pa zaradi projektov oz investicij. Zakaj investicije ? Tam pobereš provizijo. Teh projektov še zdaleč ni konec in mol bo še bolj zadolžen. Ampak se bo pa marsikaj vidlo. Kdo kaj rabi in zakaj in čemu je namen, je drugo vprašanje, še najmanj pa to zanima šefa, kajti njega zanimajo provizije. Zanimivo bi bilo razmišljat, - samo razmišljat o tem, kaj bi počel če ne bi bil več na tem stolčku. Ker ve se kaj zna počet. Je pa dober v svojem načinu delovanja in nihče mu v tej smešni državi nič ne more. To je slovenija. To ni bananistan, ne banana republika in ne butale, to je slovenija.

  • Jagijagi1 14:40 09.maj 2016.

    Ni večjega LOPOVA od zorana Jankovića

  • kocka55 19:09 08.maj 2016.

    Ljubljanski nedotakljivi »LOPOV « pravi, da je vedno mislil, da se bo upokojil v Mercatorju, a ga je za milijardo € zadolžil na mestu župana pa o upokojitvi še ne razmišlja. Seveda NE, ker Policisti stavkajo,sodniki in Cerar so pa ...prikaži veča njegovi podporniki in LOPOV je na svobodi. Mi za njim in njegovim pajdašim,plačujemo neporavnane račune in kredite (družba KLM, d. d, itd ). On pa na Cipru in ostalih oazah skrivajo denar. To je pravna in moralna država,ko nam kriminalci vladajo – MAFICI .Od leve in desne,nategujejo Slovence. KAKO dolgo ŠE ?'' Zaporniki so poslanci,ovadeni državni delavci. Ovce pa to vse gledajo in volijo, Beeeeeeeeeeeee. Tako ,da vse zastara. Samo 1500 je teh, ki so nam pokradli državo.