Zdravje > Otrok
2176 ogledov

Strokovna direktorica: V sedanjih razmerah ne zdrži več, zato je zahtevala razrešitev

pediatrična klinika Saša Despot
Anamarija Meglič vodstvo UKC prosila za razrešitev.

Na UKC Ljubljana oziroma na otroški srčni kirurgiji se spet zapleta, tokrat je namreč odjeknila novica o odhodu strokovne direktorice Pediatrične klinike Anemarije Meglič, neuradno zaradi dogajanja okoli prihoda tujih kirurgov pediatrov oziroma njihovih pogodb.

Po poročanju Radia Slovenija direktorica odhaja, ker ne more zagotoviti ustrezne kadrovske zasedbe v službi za kardiologijo, stalne pripravljenosti pediatra kardiologa in konziliarne službe pediatra kardiologa na kliniki. 

Megličeva je vodenje pediatrične klinike prevzela od Rajka Kende septembra lani, do danes pa se je srečevala s številnimi težavami, predvsem s tem, kako zagotoviti normalno delovanje otroške srčne kirurgije. Svoj odstop je prvič podala že oktobra 2017, a so jo pregovorili, da je ostala.

Po informacijah spletnega Dela, Megličeva ne more poskrbeti za ustrezno, dobro zdravljenje otrok na kliniki. Megličeva naj bi našla subspecialista pediatra kardiologa iz BIH, ki bi z veseljem prišel in redno opravljal delo v službi za kardiologijo. Omenjen kardiolog že zdaj dobro sodeluje s kolegoma iz Zagreba, ki ju je Megličeva pridobila za interventne posege in interventno diagnostiko. Ker pa bi prišel iz neevropske države, ne more pridobiti licence za tukajšnje delo, poroča Delo. 

Strokovno vodenje prevzema Janez Jazbec

Da je strokovna direktorica podala prošnjo za rezrešitev so na UKC-ju potrdili in se ji ob tem zahvalili "za ves trud pri vodenju."

Dr. Janez Jazbec - Pediatrična klinika Ljubljana | Avtor: UKCLJ Dr. Janez Jazbec, Pediatrična klinika Ljubljana UKCLJ
"Strokovno vodenje Pediatrične klinike po pooblastilu bo z jutrišnjim dnem, v petek, 22. junija 2018, prevzel prof. dr. Janez Jazbec, dr. med., sedanji namestnik strokovne direktorice Pediatrične klinike in predstojnik Kliničnega oddelka za otroško hematologijo in onkologijo na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana," sporoča vodstvo UKC Ljubljana.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.