Slovenija
58 ogledov

V takšno jutro se bomo zbudili

Mraz Profimedias
Vremenoslovci tudi za prihodnje dni napovedujejo suho in mrzlo vreme. Najnižje temperature so zjutraj zabeležili na Kredarici, v Kočevju, Ratečah, na Brniku in v Slovenj Gradcu.

V četrtek zjutraj naj bi se živo srebro spustilo do -7 stopnij Celzija. Po mrzlem jutru naj bi se dnevne temperature gibale med 4 in 8 stopinjami Celzija, na Primorskem tudi do 10 stopinj. 

Najnižje jutranje temperature

Sredino jutro je bilo še hladnejše, saj so ponekod namerili kar krepko pod ničlo. Najhladnejše je bilo jutro na Kredarici, kjer so namerili -11,3 stopinje Celzija, le nekoliko manj so namerili v Kočevju (-10 stopinj Celzija) in v Ratečah (-9 stopinj Celzija). 

Precej hladno je bilo tudi na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani (-8,2 stopinje Celzija), v Slovenj Gradcu (-8 stopinj celzija), na Vojskem (-7 stopinj Celzija), letališču Lesce (-7,6 stopinje Celzija) ter v Črnomlju (-7 stopinj Celzija) in v Celju (-7 stopinj Celzija). 

Še ob 7.30 so avtomatske postaje namerile do -9 stopinj Celzija. Ob 7.30 je bilo najhladneje na Rudnem polju in v Ratečah (-9 stopinj Celzija), le eno stopinjo manj so zabeležili v Bortštu Gorenja vas, na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani in v Slovenj Gradcu (-8 stopinj Celzija). 

Le -7 stopinj Celzija so avtomatske postaje ob 7.30 zjutraj zabeležile v Radencih, Parku Škocjanske jame, na letališču Lesce, v Krškem, Ilirski Bistrici, Črnomlju in Celju, -6 stopinj pa v Bovcu, Hrastniku, na letališčih Cerklje ob Krki in Edvarda Rusijana Maribor, v Litiji, Novem mestu, Podčetrtku, na Ptuju, v Ravnah na Koroškem ter na Kredarici. 

Najbolj toplo jutro je bilo v Piranu, kjer so namerili 7 stopinj Celzija. 

Napoved za prihodnje dni

V petek bo sončno, v severovzhodni Sloveniji bo pihal severozahodni veter. "V soboto bo pretežno oblačno in povečini brez padavin," napovedujejo pri Arso. "Na Primorskem bo pihala šibka burja."

Od konca tega tedna in tudi v začetku prihodnjega bo nad našimi kraji vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ciklonska območja bodo potovala preko severne in vzhodne Evrope in ne bodo bistveno vplivala na vreme pri nas. 

"Od vzhoda bo k nam pritekal postopno bolj vlažen in dokaj topel zrak," sporočajo pri Arso. "Za konec tedna bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. V prihodnjem tednu bo vreme ustaljeno, marsikje po kotlinah se bo zadrževala megla."

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.