Slovenija
5 ogledov

Zaslišan zaradi pisarniškega materiala

MOL Saša Despot
Ljubljanski župan Zoran Janković je bil danes na novem zaslišanju na NPU.

Kot je pojasnil, je osumljen zlorabe položaja pridobivanja koristi za občino, ker je direktorici Javnega holdinga Ljubljana Zdenki Grozde po telefonu dejal, da želi pogajanja s ponudniki, ki so se prijavili na enega od razpisov holdinga za pisarniški material.

Kot je na današnji novinarski konferenci dejal ljubljanski župan, se je zjutraj kot osumljenec na zahtevo državne tožilke Blanke Žgajnar mudil na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU).

"Osumljen sem zlorabe položaja pridobivanja koristi za Mestno občino Ljubljana, ker sem po pogovoru, ki je ujet na telefonu, kolegici Zdenki Grozde dejal, da želim pogajanja pri javnem naročilu, ki je bilo izvedeno za dobavo papirja in poštnih storitev," je dejal.

MOL | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Izbor izvajalca tiskanja

Na ljubljanskem holdingu so pojasnili, da je šlo za izbor izvajalca tiskanja, pakiranja in razpošiljanja računov za obračun storitev in opominov. Razpis je bil objavljen leta 2014, prejeli pa so ponudbe treh ponudnikov. Na holdingu so na razpisu izbrali ponudnika Maksmail iz Celja.

Na odločitev se je pritožil drug ponudnik, ki je na holding naslovil obrazložen poziv, naj naročnik spremeni svojo odločitev, sicer bo vložen zahtevek za revizijo zoper odločitev. Kot so zapisali na holdingu, so po preučitvi navedb v pozivu sprejeli novo odločitev za postopek s pogajanji z vsemi tremi ponudniki.

Ponovljen postopek javnega naročanja

Na to odločitev so se po navedbah holdinga pritožili vsi ponudniki. Odločili so se, da zavrnejo vse prejete ponudbe in ponovijo postopek javnega naročila. Novo javno naročilo je bilo izvedeno ločeno za tisk in ločeno za distribucijo računov za uporabnike. Naročnik je v tem primeru prejel še več ponudb. Za tisk je bilo izbrano podjetje Kro, za distribucijo pa Maksmail.

Kot je na novinarski konferenci izpostavil Janković, je na zaslišanju dejal, da ni storil nič nezakonitega in da vedno zahteva pogajanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • nergač 19:19 21.december 2016.

    dvajset ovadb, pa nobene obsodbe?

  • Tupamaros 10:13 21.december 2016.

    Trla baba lan, da ji mine dan.