Svet
19 ogledov

Zaporniku niso izpolnili zadnje želje

marcus ray Reševalni pas/Twitter
Marcus Ray Johnson si je ob zadnji večerji zaželel piva, a ga ni dobil.

Marcus Ray Johnson je v zaporu v zvezni državi Georgia zaradi posilstva in umora 34-letne Angele Sizemore preživel 27 let. V četrtek so ga usmrtili.

Zapornikom večer pred smrtjo postrežejo z zadnjo večerjo po njihovem izboru. Johnson si je zaželel piva, a ga ni dobil. Namesto tega so mu ob ribi, siru, fižolu, solati, koruznemu kruhu in sladici postregli s sadnim punčem.

Zapor je razložil, da zaporniku želje niso mogli izpolniti, saj je alkohol v zaporu prepovedan, tako kot tudi tobak.

Johnson je svojo žrtev spoznal marca 1994 v nekem baru. Oba sta tistega večera veliko pila in se zbližala. Johnson je od Angele hotel seks, a ga je zavrnila, zato jo je posilil, nato pa ubil. Johnsonovi zagovorniki so na sodišču povedali, da je bila njihova stranka tistega dne tako pijana, da se umora ne spominja. Se ga pa dobro spominjajo očividci, ki so videli, kako je Johnson zapuščal kraj zločina. Policija je na njegovih oblačilih poleg tega našla žrtvino kri.

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:39 21.november 2015.

    Človek je 27 let preživel v zaporu. Seveda je kriv in je pošast ampak naj odide kot človek. Pivo bi mu pa ja lahko dal če je to zadnja stvar ki jo bo v lajfu naredu. Sj ni nevem kak velika zahteva no.

  • maneken 18:53 21.november 2015.

    ti si pa prava profesorica logike, tako globok je tvoj post...

  • Avatar Zala
    Zala 18:50 21.november 2015.

    Zaporniku niso izpolnili zadnje želje ................ zakaj bi mu jo pa? Tudi on žrtvam pred smrtjo ni izpolnjeval želja, ampak samo svoje sprevržene potrebe. Prav je, da so ga spospravili.