Magazin > VIP
168 ogledov

Zadnja želja Davida Bowieja; Tukaj raztresite moje pepel …

David Bowie EPA
Glasbenik in umetnik David Bowie, ki je umrl pred tremi tedni, je svoji soprogi, supermodelu Iman, zapustil polovico svojega sto milijonov dolarjev vrednega premoženja, med drugim tudi stanovanje na Manhattnu.

Zadnji Bowiejev album je izšel 8. januarja, na dan, ko je praznoval 69. rojstni dan. Le dva dni kasneje je po leto in pol dolgem boju z rakom umrl.

Britanski mediji poročajo, da je Bowie na 20 strani dolgi oporoki, ki jo je spisal leta 2004, polovico premoženja zapustil svoji soprogi Iman, s katero je bil poročen 23 let.

Ostali denar bodo odvetniki razdelili dvema otrokoma: 15-letni Alexandrii Zahri Jones in 44-letnemu sinu Duncanu Jonesu, ki ga je imel s prvo ženo Angie Bowie.

Jones bo dobil na račun okoli 25 milijonov dolarjev, hčerka Lexi pa bo denar prejela, ko dopolni 25 let. Poleg denarja je hčerka podedovala tudi rezidenco v Ulster Coutnyu v New Yorku.

Milijon dolarjev je Bowie zapustil sinovi varuški Marion Skene, njegova osebna pomočnica Corine Coco Schwab pa bo dobila dva milijona dolarjev.

Page Six piše, da je bila Bowiejeva zadnja želja, da ga pokopljejo na indonezijskem otoku Bali v skladu z budističnimi obredi. "Če to ne bo mogoče, prosim, da moje posmrtne ostanke na Baliju raztresete."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.