Slovenija
40 ogledov

Za vstop v Slovenijo gneča, hrvaški "smučarji" stojijo v kolonah

Obrežje Jurica Galoić/Pixsell
Na mejnem prehodu Obrežje je za vstop v Slovenijo že celoten dan potrebno čakati približno eno uro.

Na Hrvaškem so trenutno namreč šolske zimske počitnice, in kot poročajo hrvaški mediji, se naj bi okoli 200 tisoč Hrvatov odpravilo na smučanje. Kot poroča hrvaški Dnevnik, je Slovenija najbolj priljubljena za krajše izlete, sicer pa se hrvaški smučarji najraje odpravijo v Avstrijo, Italijo in tudi Francijo.

V posameznih evropskih državah večjo zasedenost turističnih namestitvenih zmogljivosti napovedujejo do sredine januarja, ko bo na Hrvaškem konec počitnic.

Dodatno gnečo na cesti pa povzročajo tudi tisti posamezniki, ki bodo v teh dneh šele zaključili novoletne počitnice. Konec počitnic bo v tem tednu za Avstrijce, deloma tudi Nemce, Nizozemce ...

Komentarjev 1
  • max 00:16 08.januar 2017.

    Bil sem v tej nepopisni gneći. Večina registracij je iz Švice,Nemčije;Francije,Italije. Hrvatov zanemarljivo malo.Ker je konec praznikov v omenjenih državah, in s tem tudi konec kolektivnih dopustov, se "gastarbarterji" množično vračajo nazaj.To da so hrvati množično navalili na ...prikaži več slovenska smučišča je čista laž in manipulacija. Pogledaš v hribe in vidiš zelene smreke in golo kamenje, na smučiščih pa umetne zaplate snega.Nas politiki zavajajo z ponovno prostim drugim januarjem (praznik za zdravljenje mačka), v normalnih državah pa je to čas za kolektivne dopuste.