Svet
49 ogledov

Za begunce bi zgradili posebno mesto

Begunci v Egejskem morju EPA
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je predlagal gradnjo mesta za begunce, ki bežijo pred vojno v Siriji.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v petek predlagal gradnjo mesta na severu Sirije, kamor bi lahko namestili številne od milijonov beguncev, ki bežijo pred sirsko državljansko vojno, danes poročajo turški mediji.

 

 

Mesto v bližini turške meje bi zgradili na 4500 kvadratnih kilometrih v sodelovanju z mednarodno skupnostjo.

"O tem smo se že pogovarjali z ameriškim predsednikom Barackom Obamo. Določili smo že kraj, vendar projekta še nismo začeli," je povedal turški predsednik. Ob tem je dejal, da časovni okvir za gradnjo še ni določen.

Turčija, v kateri je trenutno 2,7 milijona sirskih beguncev, mednarodno skupnost že dalj časa poziva h gradnji varnega območja v Siriji. Po poročanju AFP gre za prvi tovrstni predlog turškega predsednika.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Žurnalček 15:30 05.marec 2016.

    Zakaj te " begunce " ne prepeljete z ladjami v Latakijo na področje , ki je pod kontrolo Sirijske vlade in kjer ni bojev, niti nobene fronte , pa še doma bodo ! Ja da niso te "begunci " vojni ...prikaži večjni zločinci , ISIL-ovci , teroristi in predvsem proti legalni vladi !

  • Žurnalček 15:23 05.marec 2016.

    Kaj ko bi plačala tole Turčija , Saudija in USA , kajti oni so iz njih naredil begunce in oni naj se za njih brigajo ! Kaj ima sploh EU pri tem ! Ne vem zakaj Turčija ne zahteva denarja ...prikaži več od Indije al pa Kanade ,pa Japonske , Argentine in Kostarike !

  • allstarr111 13:34 05.marec 2016.

    Ja plača pa naj cel EU, neha naj turk in merikanc podpirat JIHADISTE in bo zlo hitro zadeva sanirana, ne pa da se gredo proxy vojno proti celi EU, in celo turk bi rad bil letos nekako v šengenskem območju ??