Vizita za živali > Novice
2 ogledov

Z otroki vse pogosteje v zavetišča

Otroci berejo mačkam
1/6
EPA
Koristno za otroke in živali.

Branje zavetiščnim živalicam je vse bolj pogosto. Na fotografijah zgoraj lahko vidimo otročke na Nizozemskem in v Nemčiji, ki v zavetišču berejo zapuščenim muckam.

Otroci na prijeten način vadijo svoje branje, najpogosteje gre za otroke, ki imajo slabše bralne sposobnosti. Mucke pa uživajo ob glasu otrok in človeški bližini.

Bralne urice

Pozorni poslušalci so tudi kužki iz zavetišča v Missouriju, kar lahko vidite na spodnjem posnetku. Program je po oceni lastnika zavetišča Joa Klepacka prinesel veliko spremembo v življenje otrok in živali. Pojasnjuje, da imajo sramežljivi in prestrašeni psi manj možnosti, da jih posvojijo. Zato je prav, da so ti kužki pogosteje v interakciji s človekom in tako postanejo bolj zaupljivi do ljudi.

“Ko se sramežljiv kuža približa otroku in pokaže interes, mu otroci dajo priboljšek. Branje jih pomiri, odziv psov na program je neverjeten,” je povedal. V program so se lahko prijavili otroci stari med 6 in 15 let, ki pridejo na bralne urice enkrat na mesec. Otroci so se udeležili tudi tečaja, ki jim pomaga brati pasjo govorico.

Klepack pojasnjuje, da so zaradi programa bogatejši tudi otroci.  Ne le zaradi tega, ker lahko vadijo branje. V programu se naučijo tudi sobivanja z živaljo, emptije s psom. “Ta program jim pomaga navezati boljše stike z drugimi ljudmi in živalmi,” je zaključil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.