Vizita za živali
15674 ogledov

Rusi razglasili izredne razmere

Severni medved je življenjsko odvisen od ledenih plošč, na katerih lovi svojo gl Žurnal24 main
Na ruskem arktičnem arhipelagu Nova Zemlja so oblasti zaradi invazije severnih medvedov razglasile izredne razmere.

Mediji so poročali, da se je od šest do deset medvedov decembra začelo zbirati v bližini naselbin na arhipelagu v ruski regiji Arhangelsk. V Belušji Gubi, ki je upravno središče Nove Zemlje, so jih opazili najmanj 52.

Severni medvedi se sicer rodijo na kopnem, na ledu pa lovijo tjulnje in druge plenice, bogate z mastjo. Globalno segrevanje, ki je  na Arktiki dvakrat hitrejše kot v preostalem delu sveta, uničuje življenjski prostor teh plenilcev, ki so sestradani odšli proti celini.

Svet je zgrožen nad tem, v kaj so zaradi segrevanja ozračja prisiljeni lačni medvedi. "Kaj dela človek našemu planetu: severni medvedi na smetišču," se glasi eden od tvitov ...

 

Tudi v poslopja

Razlog, da so se medvedi v želji po iskanju hrane preselili blizu obljudenim območjem, se skriva v taljenju arktičnega ledu. Zbirajo se v bližini naselbin, zabeležili pa so tudi primere, ko so vstopili v stanovanjska poslopja.

V kraju vlada strah, kar je oblasti prisililo, da so uvedle izredne izmere. V bližini vrtcev so namestili dodatne zaščitne ograje, ljudi pa na delo vozijo s posebnimi vozili.

Ogrožena vrsta

Ker severni medvedi spadajo med ogroženo vrsto, je ruski okoljski varuh zavrnil izdajo dovoljenja za odstrel. Je pa na rusko otočje prišla skupina izvedencev z nalogo preprečiti ponovne napade medvedov na ljudi. 

Medved Strokovnjaki Vizita za živali Toliko medvedov naj bi živelo zdaj v Sloveniji
Komentarjev 6
  • Avatar Petistella
    Petistella 00:22 18.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 19:48 17.februar 2019.

    bla bla bla. severni medved je edina žival v zgodovini, ki je bila razglašena za ogroženo, daleč preden bi bila količkaj ogrožena. naesto tega je ledu vedno več in medvedov isto vedno več. žurnal, ne bluzite

  • mirror 18:00 17.februar 2019.

    Za severne medvede je bila že nekaj let nazaj izdana napoved o izumrtju vrste zaradi globalnega segrevanja.

Sorodne novice