Magazin
49 ogledov

Bučkino pecivo s pinjolami

bučkino pecivo Blanka Kefer
Specite malo drugačen kolač. Takšnega z bučkami in pinjolami.

Sestavine:

  • 300 g bučk
  • 5 jajc (velikih)
  • 300 g sladkorja (rjavega)
  • 100 ml rastlinskega olja
  • 300 g moke (gladke)
  • 1/2 zavitka pecilnega praška (približno 8 g)
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 200 g orehov (mletih)
  • 100 g pinjol
  • maslo (za namazati)
  • sladkor v prahu (za posip)

Priprava:

  • Za bučkino pecivo s pinjolami penasto zmešamo jajca s sladkorjem, nato počasi umešamo olje. Pecilni prašek presejemo k moki in dodamo sodo bikarbono. V jajčno maso previdno vmešamo orehe.
  • Bučke speremo pod hladno vodo, jih do suhega otremo in drobno nastrgamo. S pinjolami jih vmešamo v testo.
  • Tortni model (premera okoli 26 cm) namastimo, rahlo pomokamo in napolnimo s testom. V pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, pečemo 35–40 minut.
  • Ohlajeno bučkino pecivo s pinjolami pred postrežbo posipamo s sladkorjem v prahu.

Nasvet:

Skupaj s pinjolami lahko v testo vmešamo tudi rozine.

Recepte za okusna peciva poiščite tukaj!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.