Specite malo drugačen kolač. Takšnega z bučkami in pinjolami.
Sestavine:
- 300 g bučk
- 5 jajc (velikih)
- 300 g sladkorja (rjavega)
- 100 ml rastlinskega olja
- 300 g moke (gladke)
- 1/2 zavitka pecilnega praška (približno 8 g)
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 200 g orehov (mletih)
- 100 g pinjol
- maslo (za namazati)
- sladkor v prahu (za posip)
Priprava:
- Za bučkino pecivo s pinjolami penasto zmešamo jajca s sladkorjem, nato počasi umešamo olje. Pecilni prašek presejemo k moki in dodamo sodo bikarbono. V jajčno maso previdno vmešamo orehe.
- Bučke speremo pod hladno vodo, jih do suhega otremo in drobno nastrgamo. S pinjolami jih vmešamo v testo.
- Tortni model (premera okoli 26 cm) namastimo, rahlo pomokamo in napolnimo s testom. V pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, pečemo 35–40 minut.
- Ohlajeno bučkino pecivo s pinjolami pred postrežbo posipamo s sladkorjem v prahu.