Šport
81 ogledov

Sevilla ugnala Real, Barca vodi

Dominic Maroh EPA
V Londonu se je veliki mestni derbi končal brez zmagovalca, v Rimu pa so sinovi volkulje odpravili Lazio. Tudi v Nemčiji sta bila odigrana dva velika lokalna derbija, na enem je zablestel tudi Slovenec. V Španiji je Sevilla premagala Real Madrid (3:2).

Kevin Kampl na zbor reprezentance ne bo prišel najboljše volje, saj je njegov Bayer pred domačimi gledalci klonil proti velikemu rivalu Kölnu. Za zmago kozličkov je bil sicer najbolj zaslužen občasni slovenski reprezentant Dominic Maroh, ki ga sicer selektor Srečko Katanec ni uvrstil v kader za tekmi dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 proti Ukrajini.

Branilec Kölna je z goloma v 17. in 72. minuti v Leverkusnu poskrbel za zmago z 2:1, 28-letni slovenski reprezentant je tako prvič v karieri na eni tekmi zabil dvakrat."Le malo obrambnih igralcev je, ki lahko doživijo tak dan. Vsekakor si kot nogometaš želiš, da bi lahko tako igral enkrat v življenju, da bi lahko odločil derbi pred fantastičnimi gledalci," je po dveh zadetkih dejal Maroh, ki je tako kot Kevin Kampl v dresu Bayerja odigral celo tekmo.

Dominic Maroh | Avtor: EPA EPA
Branilec, ki se je sicer rodil v Nürtingenu, je imel sicer ob začetku sezone nekaj smole. Na pripravljalnem taboru v Kitzbühlu je utrpel poškodbo mišice in moral dolgo čakati na vrnitev v ekipo. V dresu Kölna je v tej sezoni zaigral šele 4. oktobra proti Schalkeju. "Nisem bil nestrpen, saj sem vedel, da bo prišel moj dan. In zdaj je tu. Pozlatil sem ga z dvema goloma, kar je zame super, s tem pa sem tudi pozabil na težave preteklih tednov," je še dejal Maroh, ki ima v Kölnu veljavno pogodbo do 2018, trenutno pa je velik ljubljenec navijačev.

Še nekoliko bolj ravzpit derbi sta odigrala Borussia Dortmund in Schalke, zmage pa so se na domačem stadionu razveselili rumeno-črni. Ti so slavili s 3:2 in ostajajo edini, ki še nekako sledijo vodilnemu Bayernu. Ta je bil znova prepričljiv, s 4:0 je ugnal Stuttgart. Augsburg Tima Matavža je znova izgubil, doma je klonil proti Werderju (1:2).

Bundesliga, 12. kolo - lestvica:
1. Bayern  34
2. Borussia (D)  29
3. Wolfsburg 24
4. Hertha  20
5. Schalke  20
...
18. Stuttgart  12
19. Hoffenheim  8
20. Augsburg  6

Vodilni dvojec le do točke

Arsenal, Tottenham | Avtor: EPA EPA
V Angliji sta na nedeljskih tekmah zaigrala do tega kola vodilna Manchester City in Arsenal, največ zanimanja pa je zaradi vročega sosedskega rivalstva požel dvoboj topničarjev. Ti so bili v prvem polčasu doma slabši od Tottenhama, ki je v 32. minuti tudi povedel. Po podaji Dannyja Rosa se je ofsajd zanki izognil harry kane in v dvoboju ena na ena ukanil še vratarja Petra Čecha.

Arsenal je bil podjetnejši v drugem delu, a so nekajkrat nevarno zagrozili tudi gostje. Olivier Giroud je bil nevaren ob strelih z glavo, enkrat je zadel tudi prečko, za izenačenje pa je naposled v 77. minuti poskrbel rezervist Kieran Gibbs, ki ga je pred golom natančno našel Mesut Özil. Topničarji so nato poskušali priti do popolnega preobrata, a so se morali zadovoljiti s točko.

Do točke je prišel tudi City, ki nikakor ni mogel streti odpora zadnjeuvrščene Aston Ville. Tik pred zadnjim žvižgom bi lahko za zmago gostov sicer poskrbel Fernando, a je njegov strel z glavo zatresel le prečko.

Še manj zadovoljni so lahko pri Liverpoolu, ki je gostil Crystal Palace, Jürgen Klopp pa je na Anfieldu doživel prvi poraz na klopi redsov. V 82. minuti je za zmago gostov (2:1) z glavo zadel Scott Dann, sicer velik navijač Liverpoola.

Premier League, 12. kolo - lestvica:
1. Manchester City  26
2. Arsenal  26
3. Leicester City  25
4. Manchester United  24
5. Tottenham  21
...
18. Bournemouth  8
19. Sunderland  6
20. Aston Villa  5

Sarma zadržal Inter pri vrhu

Roma, Lazio | Avtor: EPA EPA
V Serie A je znova blestel Samir Handanović, ki je bil med najzaslužnejšimi za novo minimalno zmago Interja na gostovanju pri Torinu, Milančani pa tako ostajajo pri vrhu lestvice. Le točko za njimi se nahaja Roma, ki je tokrat na velikem rimskem derbiju premagala Lazio z 2:0. Na začetku dvoboja je po sporni enajstmetrovki, prekršek je bil storjen zunaj kazenskega prostora, zadel Edin Džeko, zmago pa je sredi drugega polčasa potrdil Gervinho.

Valter Birsa in Boštjan Cesar sta odigrala tekmo proti Palermu, ta pa se je veselil zmage z 1:0. Pri Siciljancih je celoten dvoboj na zelenici prebil Siniša Anđelković, Aljaž Struna pa je sedel na klopi. Pr letečih oslih je Birsa odigral 75 minut, Cesar pa vseh 90.

Vid Belec je branil za Carpi, ki je klonil z 0:1 pri Sassuolu, Jasmin Kurtić pa je spremljal remi brez zadetkov Atalante proti Milanu.

V zadnji tekmi kola je na zelenico stopil tudi Josip Iličić, ta je s Fiorentino gostoval pri Sampdorii. Slovenski vezist se je po dveh zadetkih med tednom, ko je vijoličastim prinesel zmago v Ligi Evropa, znova vpisal med strelce. V 10. minuti je  zadel z bele točke, kasneje pa je zmago moštva iz Firenc v 58. minuti potrdil še Nikola Kalinić, ko mu je podal prav slovenski reprezentant. Ta je bil v 81. minuti zamenjan.

Serie A, 12. kolo - lestvica:
1. Fiorentina  27
2. Inter  27
3. Roma  26
4. Napoli  25
5. Sassuolo  22
...
18. Frosinone  11
19. Verona  6
20. Carpi  5

Sevilli je uspel preobrat

V Španiji sta imela tako Barcelona kot Real Madrid na papirju pred sabo zelo težko delo. Katalonci so gostili v tej sezoni odlični Villarreal, zmago pa so si zagotovili v zadnji tretjini tekme. Prvi posameznik dvoboja je bil Neymar, ki je najprej mrežo rumene podmornice zatresel v 60. minuti, piko na i k zmagi pa je nato postavil še pet minut pred iztekom rednega dela. Zadel je za končnih 3:0. Vmes je Luis Suarez zadel še z enajstmetrovke. pri gostujočem moštvu je Bojan Jokić obsedel na klopi za rezervne igralce.

Cristiano Ronaldo | Avtor: EPA EPA
Še precej bolj se je za tri točke namučil Atletico Madrid. Jan Oblak in soigralci so si namreč domačo zmago proti Sporting Gijonu zagotovili v 93. minuti. Diego Godin je dobil skok in podal do Antoina Griezmanna, Francoz pa je naposled le ukanil gostujočega čuvaja mreže.

Izjemno neugodno gostovanje pa je čakalo madridski Real, ki je gostoval pri pregovorno negostoljubni Sevilli. A mrežo domačih je v 22. minuti zatresel prav nekdanji član rdeče-belih Sergio Ramos. Ta je fantastično zadel s škarjicami, a si pri tem poškodoval ramo.

Kasneje so se Andaluzijci prebudili, za izenačenje pa je v 36 minuti iz skoraj mrtvega kota poskrbel Italijan CiroImmobile, za vodstvo pa je po dobri uri igre poskrbel Ever Banega. Pri obeh zadetkih je bil podajalec odlični Ukrajinec Jevgen Konopljanka. V 75. minuti so domači že vodili s 3:2, po svojem običaju je z glavo zadel rezervist Fernando Llorente. Tudi na drugi strani se je med strelce vpisal nogometaš, ki je tekmo začel na klopi. James Rodriguez je bil natančen s strelom izven kazenskega prostora, a je njegov gol prišel prepozno za kaj več. Zadel je v 93. minuti.

Barcelona je tako prevzela vodstvo v španskem prvenstvu.

La Liga, 11. kolo - lestvica:
1. Barcelona  27
2. Real Madrid  24
3. Atletico Madrid 23
4. Celta Vigo 21
5. Villarreal  20
...
18. Las Palmas  9
19. Granada  7
20. Levante 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.