Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

V Izoli prijeli kradljivca s plaže

Ukradeni predmeti PU Koper
V petek okrog poldneva se je državljan Velike Britanije obrnil na izolske policiste, ki jim je povedal, da sta mu dva domačina skoraj ukradla denarnico. Izkazalo se je, da gre za uigrani tatinski par.

Britanec je policistom povedal, da so mu na plaži v Simonovem zalivu poskušali ukrasti denarnico iz nahrbtnika, medtem ko je bil v vodi. Opazil je fanta in dekle, prišel z morja in ju vprašal, kaj počneta.

"Zatem sta mu njegove stvari vrnila, on pa ju je vseeno fotografiral in prijavil zadevo policiji," pojasnjuje Anita Leskovec s koprske policijske uprave.

Čez nekaj minut je nekdo še slovenskemu turistu ukradel torbico, v kateri je imel mobilni telefon LG in dokumente. Kasneje, že med policijskim postopkom, so policisti prijeli še dve prijavi, in sicer tatvino mobilnega telefona Sony Xperia (vrednega 400 evrov), mobilnega telefona CAT in mobilnega telefona Samsung Galaxy trend. Nazadnje je še ena oškodovanka na enoti prijavila krajo dveh mobilnih telefonov in torbice.

Policisti so osumljena tatova prijeli še prej kot v eni uri na parkirišču v Izoli. Ugotovili so, da gre za 29-letnega Ljubljančana in leto dni mlajšo Jeseničanko, ki so jima odvzeli prostost.

"Med zaslišanjem so policisti ugotovili, da sta isti dan izvršila več drznih tatvin na plaži, vse na enak način. Ukradene predmete sta imela v osebnem avtomobilu na parkirišču. Zasegli so jima pet mobilnih telefonov, fotoaparat in 50 evrov gotovine," še pove Leskovčeva. Zasežene predmete so policisti vrnili oškodovancem, paru pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine.

Komentarjev 2
  • modras 18:20 18.avgust 2015.

    Kako se je v "podn cajtngih" prijela beseda "krdaljivec" namesto "tat" .. neverjetno.

  • Papaja Popi 17:50 18.avgust 2015.

    No, končno lepa novica.