Magazin > Film & Glasba & TV
78 ogledov

Umrl sir Christopher Lee

Christopher Lee Arhiv Grossmannovega festivala
Svet je izgubil veliko filmsko legendo. V starosti 94 let je namreč umrl sir Christopher Lee.

Igralec, najbolj znan po vlogi grofa Drakule (Dracula Has Risen From The Grave), je umrl v nedeljo v bolnišnici v Londonu, kamor so ga zaradi težav z dihanjem in srcem prepeljali pred tremi tedni. Njegova žena, s katero je bil več kot 50 let poročen, je o žalostni novici želela najprej obvestiti najbližje družinske člane, šele nato jo je delila z javnostjo.

Zvezdnik je zaslovel v petdesetih letih, filmsko najbolj plodnih pa je bilo zadnjih 15 let njegove kariere, ko se je s pomočjo največjih filmskih franšiž (Vojna zvezd, Hobit, Gospodar prstanov) predstavil še mlajšim generacijam. Uspešno je bilo sicer tudi njegovo sodelovanje z režiserjem Timom Burtonom, s katerim je posnel Alica v Čudežni deželi in Brezglavi jezdec.

Poleg omenjenega filma o Drakuli je posnel še več vampirskih filmov pod okriljem Hammer studia, kljub temu ni želel, da bi se ga spominjali le po grozljivkah. “Prosim, ne opisujte me kot legendo grozljivk. Premaknil sem se naprej,” je nekoč izjavil.

Čeprav je bil star že 93 let, je bil Lee še vedno zelo aktiven. Pred kratkim je podpisal pogodbo za sodelovanju pri drami o 11. septembru, v katerem bo igrala Uma Thurman. Snemanje bi se moralo začeti novembra.

Njegovo največjo srečo pa je predstavljala žena Birgit, s katero se je poročil leta 1961 in s katero je imel hčerko. Ko so ga povprašali po receptu za srečen zakon, je odvrnil: “Poročite se z nekom, ki je čudovit.”

 

Komentarjev 1
  • kapibara 15:54 11.junij 2015.

    RIP- in "uporablja" zlato pištolo..