Magazin > Film & Glasba & TV
103 ogledov

Umrl je filmski zvezdnik Bud Spencer

Bud Spencer EPA
Umrl je Bud Spencer, filmski zvezdnik, ki se ga zaradi velike moči in mogočne postave spominjamo iz akcijskih komedij. Star je bil 86 let.

O zdravju filmskega zvezdnika so se mediji spraševali že leta 2014, ko je moral namesto na razprodano promocijo avtobiografije v bolnišnico. Igralca so takrat po rutinskem pregledu zaradi slabih izvidov takoj poslali v rimsko bolnišnico. Razlog naj bi se skrival v prekomerni telesni teži in težavah, povezanih z njo. Bud Spencer se je s prekomerno telesno težo boril že dolgo. S 150 kilogramov mu je uspelo shujšati na 115 kilogramov.

Ni trpel

Novico o njegovi smrt je na socialnem omrežju Facebook objavila njegova družina. "Oče je odšel v večnost. Ni trpel. Njegove zadnja beseda je bila hvala," je zapisal njegov sin Giuseppe Pedersoli, katerega besede navaja Corriere della Sera.



Bud Spencer, rojen s pravim imenom Carlo Pedersoli, je bil v mladosti uspešen plavalec, diplomiral je iz prava, registrial pa je kar nekaj patentov. Bil je tudi pilot z dovoljenjem za upravljanje s komercialnimi letali in helikopterji. Financiral je številne humanitarne organizacije za otroke, vključno s fundacijo Spencer Scholarship Fund.

Najbolj prepoznaven je bil zaradi vlog v akcijskih komičnih filmih, ko je gledalce pred TV zasloni in v kinematorgrafih navduševal skupaj v paru z Terenceom Hillom, s katerim je posnel, režiral in produciral dvajset filmov.

 
Komentarjev 1
  • kapibara 07:55 28.junij 2016.

    Odlične komične kavbojke.. daj še kakšnemu tam gor, tisti tvojo "vzgojno"...