Šport > Košarka
17 ogledov

Trinajsta zmaga zapored za Golden State

Rajon Rondo (Sacramento Kings) in Goran Dragić Profimedias
V severnoameriški košarkarki ligi je bilo najbolj napeto v Los Angelesu, kjer Golden State šele v zadnji četrtini zlomil odpor Clippers. Za 13 zmago branilcev naslova je imel največ zaslug Stephen Currry s 40 točkami. Miami je doma ugnal Sacramento, Goran Dragić je dosegel 9 točk, Beno Udrih ni igral. Doma je bil uspešen tudi Cleveland.

Le še dve zmagi ločita branilce naslova lige NBA Golden State Warriors od izenačitve rekorda košarkarjev Washingtona iz sezone 1948/49 in Houston Rockets iz sezone 1993/94, ki so sezono v ligi NBA začeli s petnajstimi zaporednimi zmagami.

V Los Angelesu so po prvi četrtini za domačo ekipo zaostajali za 16 točk, prejeli so jih kar 41, toda bolj se je tekma bližala h koncu, bolje so zaigrali v obrambi, v napadu pa je bil spet nezaustavljiv Stephen Curry. Bojevniki so po začetnem vodstvu s 3:0, ko je trojko zadel Curry, na koncu je v svojo statistiko vpisal 40 točk, 11 skokov in 4 podaje, vnovič prišli do vodstva šele 2:43 pred koncem tekme, ko je trojko za vodstvo s 113:112 dosegel Klay Thompson, s 25 točkami drugi najboljši strelec Golden State Warriors.

V domači ekipi, ki je ob šestih zmagah zabeležila peti poraz, se je z osebnim rekordom sezone izkazal Chris Paul, ustavil se je pri 35 točkah, s 27 mu je sledil Blake Griffin. Golden State bo do svoje 14 zmage skušal priti že v noči na soboto, ko bo gostil Chichago Bulls, medtem ko bo Clippers gostoval v Portlandu.

Dragiću devet točk, Udrih na klopi

Lažje delo na poti do zmage je imel lanski drugi finalist lige NBA Cleveland Cavaliers, ki je na domačem igrišču zanesljivo opravil z Milwaukee Bucks, čeprav je v gostujoči ekipi mladi grški reprezentant Giannis Antetokounmpo prišel do rekorda kariere s 33 točkami, to ni bilo dovolj za šesto zmago Milwaukee Bucks. V domači ekipi, z devetimi zmagami in tremi porazi vodi v vzhodni konferenci, je LeBron James k zmagi prispeval 27 točk, 9 podaj in 6 asistenc, s kar 15 skoki pa se je izkazal Kevin Lowe, ki je dosegel še 22 točk.

Košarkarji Miami Heat so po domačem porazu proti Minnesoti Timberwolves dva dni pozneje odgovorili z zmago. Na tekmi proti Sacramentu, ki je igral brez kaznovanega DeMarcus Cousinsa, svojega najboljšega igralca v letošnji sezoni, so bili v vodstvu praktično vso tekmo. V domači ekipi se je po manjši krizi v strelsko formo vrnil Dwyane Wade, ki je dosegel 24 točk, eno manj je k zmagi prispeval Chris Bosh, ki je imel tudi 11 skokov, izkazal pa se je tudi Tyler Johnson z 19 točkami. Najboljši strelec kraljev iz Sacramenta je bil Italijan Mario Belinelli, ki je tekmo začel s klopi, s 23 točkami.

Slovenski košarkar Goran Dragić strelsko tokrat ni bil razpoložen, spet pa je na klopi obsedel Beno Udrih. Miami Heat, ki bo v prihodnjem krogu spet igral doma, tokrat s Philadelphio, ekipo še brez zmage v letošnji sezoni, je s sedmimi zmagami in štirimi porazi trenutno na četrtem mestu vzhodne konference, Sacramento Kings je v zahodni pri štirih zmagah in devetih porazih.

 

Izidi:

Miami Heat - Sacaramento Kings 116:109
(Dragić devet točk, Udrih ni igral) 

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 115:100

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 117:124

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.