Magazin
128 ogledov

Cimetov obroček

cimetov obroček Blanka Kefer
Med prazniki mora zadišati po cimetu. Uspelo vam bo s sladko pletenico.

Sestavine:

  • sladkor v prahu (za posip)

Za testo:

  • 300 g moke
  • 1/2 žličke soli
  • 120 ml mleka
  • 15 g kvasa
  • 30 g masla
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica sladkorja

Za nadev:

  • 50 g masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 3 žličke cimeta

Priprava:

  • Za cimetov obroček najprej pripravimo kvašeno testo. Zdrobimo kvas in ga skupaj s sladkorjem stopimo v mlačni vodi.
  • Pustimo stati nekaj minut, dokler ne nastanejo pene. Dodamo rumenjak, maslo, moko in sol ter zgnetemo v testo. Testo oblikujemo v kroglo.
  • Posodo namastimo z oljem ali maslom, vanjo postavimo testo in ga pustimo vzhajati na toplem približno eno uro. Pečico ogrejemo na približno 200 stopinj Celzija.
  • V posodi stopimo maslo, dodamo cimet in sladkor ter zmešamo. Delovno površino pomokamo in razvaljamo testo na približno en centimeter debelo. Testo premažemo s 3/4 mešanice cimeta in sladkorja.
  • Testo po dolžini zvijemo in ga na sredini po dolžini prerežemo. Konec testa na eni strani premažemo z maslom in spojimo. Eno stran testa polagamo čez drugo, obrnemo ju tako, da je vidna odprta stran testa. Iz testa oblikujemo krog in konce spojimo. Premažemo z maslom.
  • Pekač namastimo ali pa ga obložimo s papirjem za peko, nanj položimo cimetov obroček.
  • Cimetov obroček po vrhu premažemo z mešanico sladkorja in cimeta. Pečemo od 20 do 25 minut, nato temperaturo pečice znižamo na 180 stopinj Celzija in pečemo še nadaljnjih pet ali deset minut, dokler niso zlato rjave barve.
  • Cimetov obroček posipamo s sladkorjem v prahu.
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.