Magazin
155 ogledov

Polnjena jajca za noč čarovnic

polnjena jajca Blanka Kefer
Današnji večer popestrite s strašljivimi prigrizki. Pokusite polnjena jajčka s pajki.

Sestavine:

  • 8 jajc
  • 100 g majoneze
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • kanček tabaska (po okusu)
  • sol
  • poper
  • 10 oliv

Priprava:

  • Za polnjena jajca s pajki za noč čarovnic jajca trdo kuhamo 10 minut. Nato jih ohladimo s hladno vodo in olupimo.
  • Na sredi jih po dolžini narežemo na polovice in z žličko iz njih previdno vzamemo rumenjake. Te zmešamo z gorčico, majonezo, tabaskom, poprom in soljo.
  • Olive razpolovimo in razkoščičimo. Pol polovičk pustimo, preostale pa narežemo na po osem trakcev.
  • Rumenjakovo maso damo v brizgalno vrečko in jo vbrizgamo v jajčne rumenjake. Na vsako jajčno polovico na sredino postavimo eno polovičko olive, okoli katere razporedimo osem trakcev, ki predstavljajo pajkove nogice.

Polnjena jajca s pajki za noč čarovnic postrežemo takoj ali pa jih postavimo v hladilnik.

Nasvet:

Za polnjena jajca s pajki za noč čarovnic uporabimo olive različnih barv, če jih le dobimo. Tako bo jed barvitejša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.