Svet
2 ogledov

Kerum: "Kdo te je skotil tako noro!?"

Željko Kerum Pixsell/Ivana Ivanović
Splitski župan Kerum je znova doživel izpad. Na seji mestnega sveta je najprej psoval eno od mestnih svetnic, nato pa še njeno mamo.

Seja splitskega mestnega sveta je imela eno točko – kaj so mestne oblasti naredile narobe, da je februarja sneg paraliziral Split. A predstavnica HDZ Sanja Bilač je želela na dnevni red uvrstiti še eno točko, kar pa je predsedujoča zavrnila. Bilačeva je nato trdila, da je s tem kršen poslovnik mestnega sveta, kar pa je očitno razjezilo splitskega župana Željka Keruma.

"Vrag te odnesi, ker si tako nora," je dejal sicer sam pri sebi, a je bil v bližini mikrofon, ki je poskrbel, da so to izjavo slišali še drugi. A ker Kerum tega ni vedel, je nadaljeval: "Kdo te je skotil tako noro!?"

Da so tudi drugi slišali Kerumove besede, je nato ugotovila predsedujoča in hitro dala besedo enemu od mestnih svetnikov, ki je nato preglasil Kerumovo negodovanje, poročajo hrvaški mediji.

"Je... ti mater, gov..."

Kerum je sicer znan kot politik, ki ne zna kontrolirati svojega obnašanja v javnosti. Njegov odgovor na vprašanje, ali bo res že četrtič postal oče, je bil tako še kar blag: "Kaj naj rečem. Je... kot Hektor, vsako leto en otrok." Ko pa ga je eden od novinarjev kasneje poklical, da bi dobil malce več podatkov, se je iz Kerumovih ust nanj usul plaz kletvic: "Jej gov.... Je... ti mater, gov..., tebi in tvojemu šefu."

Njegovi zagovorniki sicer trdijo, da Kerum nikoli ne vzkipi, razen če ga kdo res sprovocira.

Komentarjev 1
  • maneken 14:44 12.marec 2012.

    "Kerum je sicer znan kot politik, ki ne zna kontrolirati svojega obnašanja v javnosti"-zakaj moramo po take v Hrvatijo, ko pa jih imamo sami doma kar nekaj...?