Šport
21 ogledov

Nova Zelandija zadnji test

Pred slovenskimi reprezentanti je še zadnji preizkus, nato pa ... (Foto: Dejan M Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca bo v petek ob 20.45 v Mariboru odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo za SP v Južnoafriški republiki. Nasprotnik v Ljudskem vrtu bo Nova Zelandija.

Slovenski nogometaši so v zadnji fazi priprav na SP 2010. Potem ko so bili zadnje dni na višinskih pripravah v Brunicu, kjer so v soboto igrali prvo pripravljalno tekmo z italijanskim tretjeligašem Südtirolom, so se v sredo vrnili v domovino. Na petkov obračun z Novo Zelandijo, na katerem bodo slovenski navijači lahko zadnjič pred odhodom na SP videli 23-erico nogometašev, ki bodo v JAR zastopali slovenske barve, se pripravljajo na Ptuju oziroma v Kidričevem.

Če se je slovenski vrsti na tekmi s Südtirolom še poznala utrujenost s treningov in če je takrat Matjaž Kek še iskal prave igralce za odhod v JAR, pa gre v petek v Ljudskem vrtu že pričakovati malce resnejšo igro oziroma igro, ki bo blizu tistim predstavam s konca kvalifikacijskega ciklusa, ki so Slovenijo tudi znova popeljale na SP.

Vstopnice za tekmo so še na voljo na vseh ustaljenih prodajnih mestih, torej na spletni strani nzs.si, na večjih Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa, v Hiši vstopnic v Cityparku, Europarku in hali Tivoli, na blagajni Križank in drugih prodajnih mestih Eventima. Prodaja bo potekala tudi na dan tekme na stadionu. Blagajna A se bo odprla ob 10. uri, blagajni B in D pa ob 18. uri.
In čeprav bo šlo v petek za prijateljski dvoboj, pa je Slovenija doma gotovo favorit proti "All Whites". Ne nazadnje moštvo s sončne strani Alp zaseda 25., Nova Zelandija pa 78. mesto na lestvici Mednarodne nogometne zveze. A "kiviji" so že opozorili nase, saj so med drugim pred dnevi na prijateljski tekmi senzacionalno ugnali Srbijo.

Slovenska izbrana vrsta bo v Johannesburg odpotovala v nedeljo. Kot poročajo z Nogometne zveze Slovenije, v reprezentančni bazi v srednješolskem kompleksu Hyde Park High School že nestrpno pričakujejo prihod delegacije. "NZS je v rednih stikih z zaposlenimi v HPHS, ki sporočajo, da je vse pripravljeno na prihod slovenskih junakov. Učenci so navdušeni in komaj čakajo, da spoznajo nogometaše in spremljevalno ekipo," pravijo na NZS.

Slovenija bo na SP igrala v skupini C skupaj z Anglijo, ZDA in Alžirijo, Nova Zelandija pa se bo merila v skupini F skupaj z Italijo, s Paragvajem in Slovaško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.