Šport > Nogomet
9414 ogledov

Slovenija prejela gol ob zadnjem dotiku na tekmi

EURO2024
1/19
Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca se je pomerila s srbsko izbrano vrsto. Ta je na 1:1 izenačila v 96. minuti.

Slovenija se je pred tokratnim obračunom v Münchnu osemkrat pomerila s Srbijo, obe reprezentanci sta zabeležili po eno zmago, šest dvobojev pa se je končalo z neodločenim izidom. Enega od omenjenih remijev so Slovenci in Srbi odigrali na EP 2000, ko so takratni izbranci Srečka Katanca že s 3:0 vodili proti Srbiji, vse skupaj pa se je nato končalo s 3:3.

V dvoboj se je četa Matjaža Keka podala s točko, ki jo je osvojila proti Danski (1:1), Srbi pa so na svoji prvi tekmi Eura 2024 z 0:1 klonili proti Angliji. Slovencem bi tako tokrat za ohranitev vsaj tretjega mesta v skupini, štirje tretjeuvrščeni bodo iz šestih skupin napredovali v izločilne boje, zadoščal že nov remi. Ob zmagi bi si Slovenija preboj iz skupine že skoraj zanesljivo zagotovila.

Kek začetne enajsterice glede na Dansko ni spremenil, pri Srbiji je bilo drugače, selektor Dragan Stojković je v zasedbo vrnil tudi kapetana Dušana Tadića, ki je po dvoboju z Anglijo izjavil, da bi moral začeti omenjeni obračun. 

Prvi strel na vrata tekmecev so sprožili Slovenci. Z okoli 20 metrov je sprožil Adam Gnezda Čerin, a vratar Predrag Rajković ni imel težav z ukrotitvijo okroglega usnja. Srbski čuvaj mreže se je moral nekoliko bolj potruditi ob poizkusu Jana Mlakarja na začetku osme minute. Član italijanske Pise se je prebil v kazenski prostor tekmeca in nekoliko z leve strani močno udaril po žogi, Rajković pa jo je z nogo odbil v kot.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V 20. minuti je po levi strani prodrl Vanja Drkušić, nevarno podal v sredino, kjer pa je srbska obramba blokirala strel, enako kot pol minute kasneje, ko je od daleč poizkusil še Timi Max Elšnik.

Šele v 27. minuti je moral prvič posredovati tudi Jan Oblak. Po podaji z leve strani je z glavo ustrelil Dušan Vlahović, kapetan Slovenije pa je bil na pravem mestu. Naposled so se oglasili srbski navijači, pred tem so jih slovenski preglasili.

Štiri minute kasneje so imeli Slovenci kar nekaj sreče. Po srbskem kotu je žoga nekaj časa poskakovala pred slovenskimi vrati, a jo Aleksandar Mitrović ni uspel potisniti čez golovo črto. Okroglo usnje je za las švignilo mimo gola.

Na drugi strani se je ob koncu 37. minute zatresel okvir gola. Elšnik je poskušal podati v šestnajsterec, a se je žoga srečno odbila nazaj, slovenski vezist pa je prišel v kazenski prostor Srbije in nekoliko z leve nameril v bližnji kot. Rajković je bil že premagan, a je žoga zadela vratnico. Odbitek je najprej zgrešil Andraž šporar, Benjamin Šeško pa je ustrelil mimo želenega cilja.

V 42. minuti so bili blizu zadetka tudi Srbi. Po podaji v peterec se je v rokoborskem dvoboju Mitrović otresel Žana Karničnika, ustrelil, a je Oblak naredil nekaj korakov iz vrat in uspel blokirati strel. Žogo je nato slovenska obramba uspela izbiti.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Nevarno je bilo tudi malce kasneje, nevaren strel je tik pred vrati blokiral Elšnik.

V 47. minuti je Tadić dobro zaposlil Mitrovića, ki pa je nato iz oči v oči izgubil dvoboj z Oblakom.

Srbija je odločno krenila v drugi polčas. Le dve minuti kasneje je ob nevarnem predložku nekoliko nespretno posredoval sicer odlični Jaka Bijol, žoga je za las poletela mimo vrat. Sledil je še nevaren strel z glavo Mitrovića, ki pa je bil na srečo usmerjen malce čez prečko.

Tik pod njo je v 58. minuti s strelom izven šestnajsterca nameril Šeško, Rajković je okroglo usnje odbil preko gola.

Na polovici polčasa so Srbi krenili v protinapad, prišli s tremi igralci na dva slovenska branilca, a se je Mitrović nekoliko sebično odločil za strel in nameril precej previsoko.

In nato je udarila Slovenija. Karničnik je v svoji obrambni polovici Srbom vzel žogo, jo popeljal na drugo polovico in s podajo našel Elšnika. Ta je prišel v bližino šestnajsterca in podal na drugo vratnico, kjer se je na pravem mestu znašel prav omenjeni nogometaš Celja in poslal žogo v mrežo.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Srbija bi lahko hitro izenačila. Znova si je Mitrović priboril prostor pred vrati, z bližine udaril na gol in ... zatresel prečko. Žoga se je odbila v polje. Strel Mitrovića je sicer za las preusmeril Karničnik, dovolj, da ni prišlo do spremembe rezultata. V 75. minuti so Srbi še enkrat zagrozili, a se je ob strelu z glavo Sergeja Milinkovića-Savića žoge malce dotaknil Bijol, sodniki pa so to spregledali in niso dosodili kota.

Kek je iz igre potegnil Šeška in Petra Stojanovića, vstopila sta Žan Vipotnik in Benjamin Verbič. Slednji se je takoj znašel v dobrem položaju pred vrati, a mu Elšnik ni uspel natančno podati.

Karničnik je še naprej igral odlično, v 79. minuti je nevarno poizkusil z diagonalnim strelom, žoga je poletela mimo cilja.

Enako se je dve minuti kasneje zgodilo tudi na drugi strani, ko je dolgo pred šestnastercem žogo vlekel Lazar Samardžić, se otresel kar nekaj slovenskih igralcev, nato pa ustrelil poleg gola.

V 85. minuti so Srbi prišli do dveh kotov, sledil je nevaren strel Ilića izven kazenskega prostora, žoga je letela nevarno proti vratom, vendar se je z odbojem izkazal Jon Gorenc Stanković.

Romunski delilci pravice so drugi polčas podaljšali za pet minut. Srbija je še naprej poizkušala z visokimi žogami v šestnajsterec Slovenije, a so Kekovi izbranci uspešno odbijali podaje. Vse do 95. minute. Takrat so Srbi iztržili kot, v napad pa je krenil tudi srbski vratar. In sledil je zadetek Luke Jovića iz pravzaprav zadnjega dotika na tekmi.
 

Euro 2024, skupina C, 2. krog:

Slovenija : Srbija   1:1 (0:0)
Karničnik 69.; Jović 95.

Komentarjev 42
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:31 20.junij 2024.

    Zgodilo se je to o čemer sem pisal po našem remiju z Danci. Tudi po drugem krogu imamo s Skandinavci popolnoma izenačene indekse in zato me zanima, če mogoče kdo ve, kaj se zgodi, če indeksi ostanejo izenačeni tudi na ...prikaži več koncu, naj si bo za boljšo pozicijo v izločilne boje ali pa katera reprezentanca potem izpade!? Bo odločal žreb ali pa je predvidena drugačna rešitev!? Ta dilema bi nastopila, če obe reprezentanci tudi v zadnjem krogu remizirata ali izgubita z identičnim rezultatom...

  • Avatar Garancija
    Garancija 20:51 20.junij 2024.

    Narejeno pravi Lado

  • Kmodri_ 18:23 20.junij 2024.

    Smo imeli res smolo! A je srbinom že prišlo? Samo vprašam...

Sorodne novice